18-01-13

Bot ... robot

Mijn blog krijgt bijna geen menselijke bezoekers maar wel veel spiders, bots, and crawlers ... dat ergert mij.

Stomme SEOkicks-Robot, spbot, ca-crawler, Cliqzbot, ...

Gepost in Gedachten | Commentaren (0) | Tags: statistiek

17-01-13

Onderhouden

werkboek.jpgOnderhouden is zorgen dat iets in goede staat blijft.

Hm ...

Net als auto’s hebben mensen ook regelmatig onderhoud nodig.
Helaas hebben mensen geen controle lampjes voor te hoge temperatuur of te hoge bloeddruk.
Daarom is periodieke controle belangrijk.
Onderhoud verlengt de levensduur en de prestatie neemt (weer) toe.

Hm ... af en toe naar de dokter? Gezond eten en af en toe bewegen en af en toe (uit)rusten of ontspannen, ...

Hm ... ik ben verkeerd begonnen, ik wou schrijven over blogs/websites onderhouden.

Deze blog onderhouden: links die niet meer werken, de links verbeteren en/of logjes verwijderen, ... dat heb ik gedaan. Het was eens nodig.

En zo is dat met alles, alles verandert en af en toe moet het ge-update worden. Zo is ook de kleur van de kaft van het werkboek voor afasie verandert ... een beetje geactualiseerd. Hm ...? gewoon horen vertellen ...

http://books.google.be/books?id=gAuZXqFqMqMC&hl=nl&am...
 

04-12-12

Herinneringen

De meeste herinneringen eroderen in de loop der tijd, ze veranderen en vervagen. Als ik mijn blog lees dan denk ik, heb ik dat geschreven?

10-11-12

Eerlijkheid ...

Die blog van die Afa werkt nog...ik dacht dat die gestopt was, want ik was op aan het zoeken, wat hij/zij geschreven heeft over …

Hey, ik ben ongeveer gestopt, mijn verhaal is ongeveer uit maar af en toe kriebelt het. Misschien is het niet ‘kriebelen’ maar gewoon frustratie op schrijven en misschien het anders bekijken?

Ik wou iets schrijven over ‘eerlijkheid’, wat is dat eerlijk zijn.

Eerlijkheid is het ontbreken van bedrog of leugens. Oneerlijkheid is iets verdoezelen. Mag dat? Hoewel ‘eerlijkheid’ positief wordt gewaardeerd, kan een overmaat aan eerlijkheid negatief worden opgevat. Hm ...

Als iemand een mop vertelt dan begrijp ik de mop meestal niet. Ik heb nog een beetje auditieve afasie. Ik heb geen zin om te zeggen dat ik die mop niet begreep. Ik glimlach gewoon, misschien een leugentje om bestwil.

Een afaticus die niet vlot kan schrijven, vroeg aan iemand om zijn tekst te verbeteren en de tekst ‘vlot’ te maken en dan schreef hij zijn naam er onder. Mensen, die wisten dat de ondertekende een afaticus is, reageren dan ‘ Amaai, knap geschreven!’. De afaticus is dan geen afaticus meer, hij is gewoon goed gerevalideerd?

Mijn blog is veel te eerlijk. Ik heb dit wel zelf geschreven, maar ik heb wel google en wikipedia gebruikt.

27-07-12

(On)zichtbaar

De gevolgen van een beroerte kunnen zichtbaar zijn maar ze kunnen ook min of meer onzichtbaar zijn, omdat het gaat om veranderingen in het denken, de communicatie, de gevoelens en het gedrag.

Een vriendin en lotgenote lijkt alsof ze geen beroerte heeft gehad, ze is een toffe vrouw, heel sociaal, ... ze heeft een buitenlands accent* en ze krijgt complimenten dat ze heel goed Nederlands praat!

Ze heeft ook problemen met autorijden, oriëntatieproblemen, geheugendefect, … Ik zie het niet maar zij vertelt het. De gevolgen zijn niet zichtbaar, alleen zich zelf en haar man en misschien een paar mensen zien het.

Ik ben ook veranderd, veel dingen kan ik even goed als vroeger, maar ik kan niet goed mijn emoties regelen. Ik probeer soms mezelf te remmen, het lukt soms en soms niet. Tja ... Ik kan er ook niet goed tegen dat ze met mijn probleem lachen, dan krijg ik het nog erger.

* Het buitenlandsaccent-syndroom (foreign accent syndrome) is een zeldzame aandoening waardoor spraakpatronen veranderen. Dit is vaak het geval na een beroerte of een hoofdletsel. Ze verliezen hun eigen accent en in de plaats daarvan neemt hun stem een vreemde toon aan.

25-07-12

Hoelang bestaat de logopedie?

Af en toe ontmoet je wel eens een interessante mens, zij is docent/logopediste op pensioen. Ik zou zeggen een pionier van de logopedie.

Zij vertelde dat logopedie voor ‘oude’ mensen niet zo lang bestond. Door de geneeskunde overleven meer mensen een infarct dan vroeger. Mensen getroffen door afasie leven langer dan vroeger en dus was er wel nood om beter te worden, om beter te communiceren. En zo begon logopedie voor afasie.

De geneeskunde ontwikkelt zich verder, een wondermiddel tegen afasie hebben ze nog niet gevonden, maar misschien wel ooit?

Een ontroerend verhaal: De oude man! Waargebeurd!  Als je het gelezen hebt, mijn reactie is dat er wel mogelijkheden zijn.

03-06-12

The secret (3)

Op internet: ‘Zo adviseren mensen achter The Secret om niet om te gaan met zieke mensen. Want zieke mensen denken negatief. Moet je alle zieke mensen uit je omgeving bannen?’

Ik vind dat griezelig. Ik praat juist graag met lotgenoten die ook pech hebben gehad. Ik zie dat ik het veel beter heb dan anderen, ik kan nog heel veel en er komt altijd zonneschijn na de regen.

Ik ben een beetje luisterend oor geworden (ook al kan ik niet zo goed luisteren) … ze komen vanalles zeggen of schrijven. Ik wens beterschap aan hen en meer geluk in hun leven. In gedachte ga ik een kaarsje branden, ik denk aan hen.

Voor het ogenblik gaat het niet zo goed met hem. Hij is al enkele keren naar de spoed gegaan. Hij had ook weer een epilepsie aanval gedaan. Verleden week was het een zware aanval, die lang duurde. De MUG is toen geweest en heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis.

Ik moet waarschijnlijk geopereerd, worden. Er zijn slechte cellen gevonden in mijn uitstrijk, het is bevestigd, maar na een heleboel test zal er worden beslist wat er moet gebeuren. Het is al een heel moeilijke periode geweest.

We hebben een schoorsteenbrand gehad, met de gevolgen vandien. De man van mijn beste vriendin is ook overleden. Dus veel tegenslagen die ik moeilijk kon verwerken.

Enzovoort ...

Zorg goed voor jezelf (of probeer toch ...)!

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende