16-12-12

Begrip voor elkaar hebben

Ik doe vrij veel routine werk. Sommige vinden dat saai. Beu werk noemen ze het. Op mijn werk zijn er mogelijkheden om een interim te huren, het beu werk door een interim laten doen. En ondertussen heb je dan meer tijd om meetings te doen of nieuwe plannen te maken of …

Een collega zei tegen mij dat ik de interim moet gebruiken. Ik antwoordde dat ik mijn werk zelf wil doen, al het beu werk inclusief. Zij antwoordde 'Maar meisje, stop gewoon met dat beu werk anders kun je nooit verder groeien of misschien word je wel ontslagen, ….'. Ze gaf mij een goede raad en ik volg de raad niet. Het werd een woordwisseling en zij raakte mij met woorden en ik was boos.

Weet je, bij mij doet dat pijn. Dat is geen goede raad, misschien is het wel een goede raad voor mensen die vlot kunnen communiceren. Zij heeft geen begrip meer voor mij. Geen inlevingsvermogen ...? Misschien vindt zij dat ik geen afasie meer heb. Ik ben wel vrij goed hersteld maar nog niet helemaal. Ik heb nog mijn problemen. En dan nog, iedereen is anders ...

Andere collega’s zien mij wel als een goede werknemer. Collega’s kunnen elkaar aanvullen, mensen hebben unieke eigenschappen en ik heb/kan ook wel iets.

Commentaren

PC'tje is nog niet in orde, Afa, maar 'k heb je wel teruggevonden...
Eigenslijk sjiek van je om niet enkel het 'mooie/propere' werk te willen doen !
En dat zo'n reacties pijn doen..., 'k ondervind dat ook... We zijn te gevoelig, Afa...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

Dat 'beu' werk doe ik infeite graag.

Gepost door: afa | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

Beste

Via heel wat opzoekingswerk over CVA kwam ik terecht op uw blog. Ik ben erg geïnteresseerd in karakterveranderingen na een CVA, dus als u mij hierover wat informatie zou kunnen geven, zou ik dit erg fijn vinden!

Mvg,

Sofie

Gepost door: Sofie | 23-12-12

Reageren op dit commentaar

Sofie,

Interessant (je kunt het gratis downloaden):
https://www.hersenstichting.nl/webwinkel/producten/zorgwijzer-karakterveranderingen

Of lees mijn blog: http://ik-na-cva.skynetblogs.be/tag/karakterverandering

Groetjes,

Afa

Gepost door: afa | 23-12-12

Reageren op dit commentaar

Beste

Het document van hersenstichting.nl heb ik reeds in mijn bezit en uw blog ben ik volop aan het lezen, maar wanneer u nog specifieke informatie hebt over karakterveranderingen mag u me deze steeds doorgeven! Ook wanneer u zelf specifieke ervaringen hebt meegemaakt, vind ik het zeer interessant om deze te horen!

Alvast bedankt!

Sofie

Gepost door: Sofie | 23-12-12

Reageren op dit commentaar

Hallo Sofie,

In het kort: ik heb veel minder zelfbeheersing dan vroeger. Het gaat langzaam beter (denk ik). Specifieke ervaringen: ik denk dat ik al veel te veel geschreven heb, en misschien ook te eerlijk/te open.

Afa

Gepost door: afa | 25-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.