24-11-12

Taal in je hoofd

afasie,tijdschriftOoit vroeg ik eens, meer dan een jaar geleden: ‘Veel mensen weten niet wat afasie betekent, het staat niet in hun woordenboek. Een van de doelstellingen van de vereniging Afasie is ‘Voorlichting verstrekken en sensibilisering van de maatschappij’. Een jounalist zou misschien een artikeltje kunnen schrijven over afasie en/of de vereniging Afasie. De bedoeling is het artikel in een krant of een tijdschrift te publiceren.

Ik kreeg toen ook een antwoord van een (freelance) journalist: ‘Ik heb contact met de kranten opgenomen om te horen of ze eventueel interesse hadden in een artikel over afasie. Zij zouden enkel interesse hebben als er een concrete gebeurtenis aan gekoppeld zou zijn. Is er bijvoorbeeld iets als een 'Dag van de Afasie' of worden er zaken georganiseerd die eventueel een goede (actuele) invalshoek zouden kunnen zijn om het artikel rond op te bouwen?

Een concrete gebeurtenis? Ik weet het niet. Misschien als de medische wetenschap een nieuwe geneestechnologie heeft uitgevonden.

Ondertussen staat er wel iets (o.a. dyslexie en afasie) in de krant van vorige week: Taal in je hoofd, taalbijlage 5: een taalproject van NRC Handelsblad en De Standaard. Veel teksten zijn van Liesbet Koenen (jawel, die auteur van dat boek 'Hoe mijn vader zijn woorden terugvond’). Ik denk dat je het nog kunt bestellen als je het niet gelezen hebt.

14-11-12

Help - mijn teller op mijn blog sloeg een dagje op tilt?

Tell me what was happening?

statistiek,bloggen

10-11-12

Eerlijkheid ...

Die blog van die Afa werkt nog...ik dacht dat die gestopt was, want ik was op aan het zoeken, wat hij/zij geschreven heeft over …

Hey, ik ben ongeveer gestopt, mijn verhaal is ongeveer uit maar af en toe kriebelt het. Misschien is het niet ‘kriebelen’ maar gewoon frustratie op schrijven en misschien het anders bekijken?

Ik wou iets schrijven over ‘eerlijkheid’, wat is dat eerlijk zijn.

Eerlijkheid is het ontbreken van bedrog of leugens. Oneerlijkheid is iets verdoezelen. Mag dat? Hoewel ‘eerlijkheid’ positief wordt gewaardeerd, kan een overmaat aan eerlijkheid negatief worden opgevat. Hm ...

Als iemand een mop vertelt dan begrijp ik de mop meestal niet. Ik heb nog een beetje auditieve afasie. Ik heb geen zin om te zeggen dat ik die mop niet begreep. Ik glimlach gewoon, misschien een leugentje om bestwil.

Een afaticus die niet vlot kan schrijven, vroeg aan iemand om zijn tekst te verbeteren en de tekst ‘vlot’ te maken en dan schreef hij zijn naam er onder. Mensen, die wisten dat de ondertekende een afaticus is, reageren dan ‘ Amaai, knap geschreven!’. De afaticus is dan geen afaticus meer, hij is gewoon goed gerevalideerd?

Mijn blog is veel te eerlijk. Ik heb dit wel zelf geschreven, maar ik heb wel google en wikipedia gebruikt.