24-11-12

Taal in je hoofd

afasie,tijdschriftOoit vroeg ik eens, meer dan een jaar geleden: ‘Veel mensen weten niet wat afasie betekent, het staat niet in hun woordenboek. Een van de doelstellingen van de vereniging Afasie is ‘Voorlichting verstrekken en sensibilisering van de maatschappij’. Een jounalist zou misschien een artikeltje kunnen schrijven over afasie en/of de vereniging Afasie. De bedoeling is het artikel in een krant of een tijdschrift te publiceren.

Ik kreeg toen ook een antwoord van een (freelance) journalist: ‘Ik heb contact met de kranten opgenomen om te horen of ze eventueel interesse hadden in een artikel over afasie. Zij zouden enkel interesse hebben als er een concrete gebeurtenis aan gekoppeld zou zijn. Is er bijvoorbeeld iets als een 'Dag van de Afasie' of worden er zaken georganiseerd die eventueel een goede (actuele) invalshoek zouden kunnen zijn om het artikel rond op te bouwen?

Een concrete gebeurtenis? Ik weet het niet. Misschien als de medische wetenschap een nieuwe geneestechnologie heeft uitgevonden.

Ondertussen staat er wel iets (o.a. dyslexie en afasie) in de krant van vorige week: Taal in je hoofd, taalbijlage 5: een taalproject van NRC Handelsblad en De Standaard. Veel teksten zijn van Liesbet Koenen (jawel, die auteur van dat boek 'Hoe mijn vader zijn woorden terugvond’). Ik denk dat je het nog kunt bestellen als je het niet gelezen hebt.

De commentaren zijn gesloten.