20-03-12

Doen alsof je luistert …

Ik doe mijn best om actief te luisteren maar ik kan het niet zo goed. ‘Herhaal het nog eens’, ‘Ik heb het niet goed begrepen’, ‘Wat zeg je?’, 'Wablieft?'… als ik echt de conversatie wil volgen dan moet ik continue ‘Wat zeg je?’ vragen en ik voel me dan dom en de prater zou zich ambetant voelen.

Dus ik doe alsof ik het gehoord heb en begrepen heb … sommige lotgenoten kunnen het ook goed verbergen.

Soms kan ik wel luisteren, als ik aandachtig en geïntereseerd ben, en als de prater duidelijk articuleert en traag en luid praat.

Gewoon op internet (op verschillende sites) heel herkenbaar, mooie zin vind ik want ik kan ze zelf niet mooier schrijven, vandaar ‘copy & paste’.

Iemand met afasie begrijpt niet altijd precies wat er tegen hem gezegd wordt, hij vangt bijvoorbeeld alleen trefwoorden op tijdens een gesprek en bedenkt zelf het verband hiertussen. Vooral bij ingewikkelde zinnen levert dit misverstanden op.

Mijn vader heeft geen afasie maar is slechthorend. Hij draagt sinds recent een hoorapparaat dus hij heeft geen excuses meerKnipogen!

En andere ouderdomskwalen  ... iemand schreef  'Het erge is dat ik mensen soms niet eens meer meteen begrijp bij de eenvoudigste dingen. Dan moet ik vragen of ze het nog een keer willen zeggen, want ik 'hoor' het gewoon niet.' Niet plezant hee!

Commentaren

Ik kan beter lezen dan luisteren ... want ik kan traag lezen en herlezen en nog eens lezen. Als ze naar mij bellen en het wordt te ingewikkeld voor mij dan zeg ik 'e-mail please' ...

Gepost door: Afa | 21-03-12

Reageren op dit commentaar

hey antwoord op je vraag
ja ik heb zus die aan g-voetbal doet ,en broer die overleden is die zat ook in rolstoel
daardoor denk ik dat ik aangetroken word
maar doel is vooral om mensen met een beperking in de bloemen te zetten is geen 2de rang sport is evenwaardig
dat is mijn strijd in feite ,en hoe meer mensen men site leren kennen hoe beter
je heb hier ook een mooi stekje weten te maken ik kom zeer zeker nog eens terug
groetjes antony

Gepost door: antony | 22-03-12

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor het antwoord Antony ... uit idealisme dan, prachtig!!!

Gepost door: Afa | 22-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.