31-01-12

Frontaalsyndroom (en meer)

Ik had deel 3 van 'Leven met het Frontaalsyndroom' in Humo gelezen, dus wilde ik ook deel 1 en 2 lezen. Ik had geluk, die Humo's zaten in de stapel tijdschriften, gekregen van mijn schoonmoeder.

Deel 1 dus ... ik herken weer veel, precies of sommige dingen voor mij of over mij geschreven zijn.

Ongecontroleerde vreetbuien.’ (De rem werkt niet dus blijven 'eten')

Typisch frontaal: deze man blijft hangen in een gedachte, die hij blijft herhalen. Hij stopt niet met praten ... Hij is die controle kwijt ...’ Ik heb wel dingen over mezelf geschreven: Doemdenken, Zeven hoofdzonden, persevereren, ...

Deel 2 ging ook over ‘afasie’ Interessant en die zin is mooi geschreven: ‘Een taalprobleem is nog het ergste. Beroofd worden van je vermogen tot verbale communicatie? Dat is een van je meest humane capaciteiten.

In de artikels waren er ook veel dingen over gebrek aan initiatief en interesse en ook dingen over lusteloosheid. Ik heb wel initiatieven en interesses maar ‘anders’ dan vroeger. Ik ben echt veranderd, ik wil liever bij mijn computer blijven plakken dan andere dingen te doen. Kreeg zo van mijn zus van die bloemenbollen om te planten en ik had daar geen zin voor, te veel werk of te lui. Ook vakantieplannen is moeilijker, vroeger deed ik dat heel graag en nu is het zwaar, ik moet mezelf verplichten.

Commentaren

Aha, je bent dus terug beginnen bloggen! Dan zet ik het linkje opnieuw op het mijne. Ik zet op mijn blogje alleen links van actieve blogs. Dus zul je weer kunnen rekenen op mijn regelmatig bezoek, en nu en dan op een reactie! :-)
Een goed weekend verder,

Gepost door: Martine | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik probeer niet teveel te bloggen ... ik ben een beetjes verslaafd. En wat is verslaving: ik heb ontwenningsverschijnselen ... slecht gezind als ik niet blog!

Gepost door: afa | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.