13-12-11

Overgewicht en obesitas

obesitas, magic, gezond-etenEen pasgeboren baby drinkt (moeder)melk, lekker zoet .

Ik werd direkt verslaafd aan zoet.

Ik ben een kindje gebleven, chocomelk drinken (liefst met slagroom), een boke met choco en af en toe snoepen, chocolade, kleurstofsnoep, …

Kleurstofsnoep? Lekker! Haribo macht Kinder froh (und Erwachsene ebenso).

Hoe minder snoep en koekjes je in huis hebt, hoe minder snel je in de verleiding komt. Ja ik weet het … maar ik heb kinderen die ook wel eens snoepen of die zoveel krijgen van de sint(en), de sint van de zwemclub, de sint van de chiro, de sint van … en ook de gulle oma’s en opa’s. En wat moet ik er mee doen? Mee helpen op(vr)eten? Of wegsmijten? Opvoeden en het voorbeeld geven?

Een pak koekjes of een reep chocolade binnenwerken brengt kilo’s mee.

Ach, zo lekker, een 'zalig' gevoel en dan daarna schuld en schaamte.

I need a diet! Verander ongezonde leefgewoonten! Maar het is zo moeilijk ...

Ik probeer elke dag morgen misschien?

Ironische grap: Guide to Malnutrition

Commentaren

Wij eten 100% Mediteraanse (Italiaanse) burgerkeuken, veel groenten, fruit, olijfolie, weinig verzadigde dierlijke vetten, als snoepjes dadels, noten, gedroogde abrikozen,enfin er zijn websites genoeg over. Dat is het beste dieet dat er bestaat. in combinatie met regelmatig recreatief bewegen (fietsen, tuinieren, wandelen) Mijn BMI bedraagt 22 die van mijn vrouw 21. En wij doen daar niets voor, gewoon onze mediteraanse levenswijze. Ik heb nooit het gevoel dat ik niet genoeg heb gegeten, Onze broodmaaltijden worden ook altijd vergezeld van olijven, pesto, tomaten, sla, paprika's, komkommer, kappertjes, rauwe groenten allerlei (antipasti)
Meestal met meergranenbrood of Marokkaans brood
In plaats van vette salami of Typisch Vlaams broodbeleg eten wij, sardienen, tonijn, ansjovis, makreel of kaas met tomaten en sla, ook als eens Chorizzo of panchetta, of americain natuur met pesto, monzarella of feta of geitenkaas met verse kruiden, dadels met melk in plaats van choco, tzaziki ipv een vettig slaatje met veel mayonaise. Kip, tonijn, garnaal enz slaatjes maken we altijd zelf met Yougurt of Griekse Youghurt of Kefir, als smaakmakers gebruiken wij verse kruiden, wasabi, look, ajuin, sojasaus, chili, sambal, dille, munt, enz enz. Ik ben niet anders gewend, na 21 jaar huwelijk en 7 jaar verkering met een Itanliaanse. Maar ik kan best begrijpen dat onze Vlaamse (ongezonde) eetgewoontes afleren niet eenvoudig is.

Gepost door: loebrabas | 27-12-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor je advies ...

Ik ben vegetarier (geen vlees noch vis), dus geen salami, geen vettige slaatjes, ... Ik eet vrij gezond (veel groenten en fruit, meergranenbrood, zuivel, ...) Ik drink geen alcohol.

Maar ik snoep (te) graag ...

Gepost door: afa | 28-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.