18-11-11

Teveel vragen ...

Ik was bij de dokter, ik durfde nog niet zeggen dat ik misschien een andere huisdokter wilde, ... het is moeilijk zoiets te zeggen.

Ik heb verteld dat ik aan 'Marcoumar' blijf, ze heeft bloed geprikt (het lukte na de 2de keer). Ik voel dat ik meer medicatie nodig heb (als ik mijn tanden poets dan bloedt mijn tandvlees niet ...), de huisdokter zei dat de resultaten belangrijk zijn en niet wat je denkt. Na de resultaten moet ik inderdaad een hogere dosis nemen.

Ik heb verteld dat ik soms heel lage bloeddruk (10 op 5) heb vooral ’s avonds. ’s Nachts kan ik niet goed slapen: ijskoude voeten, slapende handen, hartkloppingen (nu voel ik het pas recent). Als ik medicatie Coversyl (bloeddruk verlaging) niet neem, dan voel ik mij veel beter. De huisarts zei dat ik het moet vragen aan de cardioloog. Het is niet mogelijk te verminderen want ik zit aan de laagste dosis (een half pilletje) dus er gewoon helemaal mee stoppen?

De dokter zei dat ze bij de revalidatie zouden meer bloeddruk laten meten (dat doen ze heel weinig). Ik meet mijn bloeddruk momenteel 5x of meer per dag …ik heb zo’n polsbloeddrukmeter, bijna altijd is het goed (max 14 op 9 of lager). Bij de revalidatie had ik gisteren 12 op 7 na de cardio-oefeningen en ik neem coversyl niet meer (sinds een week geleden). Dus het lijkt mij ideaal? Is dat gezond verstand? Ik neem wel nog 0,5 pil emconcor (hartritme en bloeddruk verlaging).

Dan over de hartmonitor, ik wil het niet meer implanteren. Ik denk wel dat ik soms hartkloppingen heb, maar heel weinig en hoe moet ik het bewijzen? Bij de revalidatie registreren ze mijn hartritme een keer per week tijdens de cardio-oefeningen. Ik vroeg of ze dat goed bekijken, ze kijken alleen als er een probleem is, ze hebben dan de data geregistreerd en ze kunnen het nog eens herzien als het moet. Het is dus geen hartbewaking.

Misschien moet ik een holter vragen, …? Mijn zus vindt het nuttig. En als ik boezemfibrillatie heb, dan moet ik waarschijnlijk levenslang medicatie (marcoumar of andere) blijven nemen? Is het dan belangrijk dat ik het weet of niet? Ik moet het toch blijven nemen …? Als ik echt geen boezemfibrillatie heb, dan kan ik het later misschien wel krijgen, hoe ouder, hoe meer kans op hartritmestoornissen.

En ondertussen heb ik de rekening van mijn hospitallisatie gekregen, die hartmonitor was duur maar de mutualiteit heeft het betaald.

De commentaren zijn gesloten.