19-10-11

Pacemaker

Deze week had ik een afspraak bij de afdeling ‘Pacemaker’. Ik heb een hartmonitor geimplanteerd na mijn hartinfarct. Het is een soort pacemaker om het hartritme op te nemen maar zonder te corrigeren. Het is enkel data onthouden en tijdens de afspraak hebben ze de data gedownload. Ik weet niet of het goede of slechte data is.

De wonde van mijn geimplanteerde hartmonitor werd groter en groter en het implantaat kon er bijna uitvallen. Dus moest ik in het ziekenhuis blijven, ik kreeg een kleine chirurgische ingreep, ze hebben mijn implantaat verwijderd. De cardioloog zei: 'Je hebt echt pech gehad'.

Nu kan het genezen zonder dat implantaat. Ik krijg een verpleegster aan huis om de wonde te verzorgen, ze moeten regelmatig de wiek (een lange strook gaas, gedrenkt in isobetadine) in de wonde verwisselen. Nadat het genezen is (en het kan nog een paar weken duren), wil de cardioloog het binnenkort terug implanteren, ik zie het momenteel niet goed meer zitten.

Door deze ingreep is de revalidatie met een week verschoven want de wonde doet een beetje pijn als ik beweeg. 

Een verpleegster aan huis is prima (goed dat zo iets bestaat) maar ik krijg er stress van. Ik moet wachten op een verpleegster en zij zal ergens tussen 13u en 17u bij mij thuis om mijn wonde te verzorgen. Dat gaat niet goed … ik moet/wil mijn dochter halen, dan mijn zoon brengen, … Ik moet het aan andere mensen vragen. Ik haat het. Ik wil zelfstandig zijn.

Vandaag zei de verpleegster dat de wonde 15 cm diep is. Pfff ... Het is wel vies.

Commentaren

Ik kan je heel goed verstaan, Afa. Soms moet ik ook een verpleegster aan huis laten komen en dan voel ik me ook een beetje 'afhankelijk' en 'thuis vastzitten'. Tegenwoordig doe ik beroep op een zelfstandige verpleegster en die geven mij toch iets meer precieze informatie over het uur van hun komst. Er blijft wel altijd een speling van één uur, maar méér kan ik denk ik niet vragen, omdat ze heel veel mensen moeten doen op verschillende plaatsen en ze soms vastzitten in het verkeer of bij mensen die onverwachts meer hulp nodig hebben enz..
Ik wens u een snelle genezing van de wonde en veel vertrouwen in uw arts.

Gepost door: Martine | 19-10-11

Reageren op dit commentaar

De verpleegsters doen het heel goed. Ze luisteren wat ik vraag. Dus het valt heel goed mee! Oef!!!

Gepost door: Afa | 21-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.