15-10-11

Voorkom een (tweede) hartinfarct!

boek,oorzaak,sport,gezond-eten,obesitas,cholesterol,hartIk ben in de bib een boek gaan lenen.

Titel:Voorkom een (tweede) hartinfarct!’ Ervaringen van een hartpatiënt

Auteur: Jacques Janssen

Ik heb het gelezen in 2 dagen (127 blz). Ik werd er wel moe van, heel eigenaardig, ik was precies fysiek moe terwijl ik alleen maar aan het lezen was.

De eerste zin van het boek ‘Je moet het toch eerst zelf hebben meegemaakt, wil je écht iets over kunnen zeggen’. Wat een zin, precies of je propaganda maakt voor dat boek. Of eerlijk, ik zou dat boek nooit lenen en lezen, alleen nu heb ik het ervaren en dan wil ik het boek wel lezen.

Het is een mooi  (=informatief) boek, een lotgenoot en hij schrijft ook over andere lotgenoten … spijtig genoeg, veel lotgenoten krijgen het nog eens of een paar keer… en veel sterven snel. Ik hoop dat ik nog verder mag leven.

De schrijver sliep ‘s nachts niet graag, hij kon niet goed slapen, hij had schrik om het nog eens te krijgen en al slapend dan is het misschien te laat. Ik slaap vrij goed, eerlijk, ik wil liever al slapend een hartinfarct krijgen dan het krijgen als ik bewust erbij ben. Ik weet niet veel van mijn hartinfarct, ik heb geen pijn gehad, ze hebben goed voor mij gezorgd, en toen het ongeveer inorde was dan werd ik wakker en ze hebben het verteld. Ik had toen wel een beetje pijn aan mijn gekneusde ribben (van die defibrilllatie machine).

Interessant vond ik de oorzaken, de oplossingen (zoals medicatie en andere), de fietsproef en de revalidatie.

Hij rookte, had stress (altijd heel druk bezig), …

Ik ben anders hee. Ik heb nog nooit gerookt. Ik heb wel stress (jammer). Ik eet en snoep graag (obesitas). Ik eet wel vrij gezond, ik ben vegetarisch, eet veel groenten en fruit, e.a. Ik doe wel sport min of meer (soms ben ik een beetje te lui of teveel dat ik moet doen). Mijn cholesterol en bloeddruk is niet zo extreem hoog, het is juist aan de hoge grens.

Deze week heb ik de fietsproef gedaan, ik heb een vrij goede conditie! Lachen

Na het weekend begin ik aan de revalidatie.

Meer info over het boek: http://www.verblijfopaarde.nl/zelfontplooiing/hart.htm

Commentaren

Toch tof dat je dat boek hebt gelezen, al was het maar voor het besef dat je er niet alleen mee te maken hebt.
Nog een fijn weekend verder.

Gepost door: Martine | 16-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.