12-10-11

Ik was er niet bij …

Uw 42-jarige patiënte, met een voorgeschiedenis van belangrijk thrombotisch CVA op jonge leeftijd, werd opgenomen op de dienst cardiologie, na MUG-interventie omwille van ventrikel fibrillatie en succesvolle resuscitatie ten gevolge van acute myocard infarct inferior vermoedelijk op passagère trombogene occlusive.

Ik was er precies niet bij. De man op spoed* zei dat ik verschillende keer zei ‘Sorry,…’. Ik weet daar niets meer van. De MUG, de spoedafdeling, de coronarografie (dringende linker hartcatheterisatie) … weet ik niets meer van.

‘s Morgens werd ik wakker in het ziekenhuis in de afdeling hartbewaking. Allemaal machines rond mij. Buisjes in mijn neus (om te helpen ademen) en andere dingen zoals infuus, urinezak, … Mijn hart werd bewaakt, automatisch werd regelmatig bloeddruk genomen, ik had ook een soort 'knijper' op de vinger (om het zuurstofgehalte in het bloed te bepalen). De verpleegster zei dat mijn rechter been niet mocht plooien om liesbloeding te voorkomen. Mijn man is naar huis gegaan, hij wilde gaan slapen. Mijn schoonmoeder was bij mijn kinderen of ze waren al op school.

Er kwam later bezoek, mijn ouders denk ik en dan mijn broer en zijn vriendin. Mijn broer zei een paar weken later dat ik dingen had verteld en ik wist niet dat ik het had gezegd. Het geheugen was even weg … ik weet niet meer wat ik heb verteld. (Geheimen denk ik). Ik ga ook meter worden (ze krijgen een kindje). Ik was het ook vergeten. Hypnotica … denk ik. 

En ’s avonds kwamen mijn man en mijn dochters.

*Recent was ik op spoed. De man op spoed heeft mij geholpen om mijn wonde te infecteren en bloed te prikken. Hij herinnerde mij, hij was in dienst tijdens de nacht van mijn hartinfarct, hij heeft toen een infuus gestoken en hij heeft met mijn man gesproken** Hij zei dat de MUG-mannen het heel goed hadden gedaan (mijn leven hebben gered).

**Mijn man zei 'ik werd wakker en heb naar spoed gebeld, ik had niets gedronken terwijl ik normaal iets drink en dan goed slaap'.  Blij dat hij mij heeft gevonden!

Dank u schat (mijn man)! Dank u MUG-mannen! En dank u ziekenhuis!

De commentaren zijn gesloten.