09-10-11

Bloedprikken

Ik haat bloedprikken. Nee, ik haat het niet, ik heb geen schrik voor pijn maar het gaat niet goed. Het is niet plezant.

Ik ben moeilijk slecht te prikken.

Toen ik in het ziekenhuis was, moesten ze een paar buisjes bloed hebben om mijn bloed te testen. Het lukte niet goed, verschillende verpleegsters probeerden mij te prikken. Meestal mislukte het, geen bloed maar wel een blauw plek. Af en toe was het raak en dan was er een buisje vol. Het resultaat was veel gaatjes in mijn armen en veel blauwe plekken.

Nu moet ik nog steeds twee keer bloedprikken per week om de stolling te bepalen. De huisarts kan het ook niet goed, mijn bloed prikken. Het lukt pas na een paar keer en mijn armen zijn nog steeds blauw, geen tijd om mijn armen te genezen. De laatste keer lukte het absoluut niet, de huisarts heeft uiteindelijk naar de spoedgevallendienst doorverwezen.

Op spoed hebben ze mijn wonde bekeken en ontsmet, na het weekend word ik terug gecontroleerd (ik heb geen geduld, ik wil graag genezen worden en graag snel!). En dan hebben ze mijn bloed geprikt, na drie verplegers/verpleegsters en een uurtje later is het gelukt. Zucht.

Positief dat ik goed word opgevolgd. Iemand zei dat, ja inderdaad, denk ik. Ze doen hun best. Ik hoop gewoon op een beetje geluk.

Commentaren

Ik ken dat, Afa, moeilijk te prikken zijn. Bij mij hebben ze daar ook problemen mee. Het zal beteren als ze minder vaak moeten prikken. Bij mij was het bijna of de aders sprongen op den duur weg! Precies of mijn lichaam reageerde op de ongewenste intrusie. In het ziekenhuis heb ik geweten dat ze zelfs in mijn handen moesten prikken. Erg pijnlijk is dat. Enfin tegenwoordig moeten ze me slechts vier maal per jaar eens prikken voor de bloedanalyse in het labo. Dan stuurt het labo een gespecialiseerde verpleegster en die lukt meestal van de eerste of de tweede keer. Tegenwoordig zeg ik zelfs niet meer dat ik moeilijk te prikken ben, want daar worden ze precies nerveus van. Ik denk dat als ik nog wat kilo's ga afvallen, het ook makkelijker zal worden.
Een fijne week toegewenst!

Gepost door: Martine | 10-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik werd ook geprikt in mijn handen. Het ging beter dan mijn armen.

Morgen nog een bloedprik. De huisarts zei dat ik een dikke trui moet aan doen en ook handschoenen. Door warmte gaan de aders uitzetten en dan gaat het gemakkelijker. Ik hoop dat het beter gaat ...

Gepost door: Afa | 10-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.