07-10-11

Hartritmestoornis

Ik weet niet of ik hartritmestoornis heb. Ze hebben het in het ziekenhuis tijdens mijn cva bekeken, en nu ook recent in het ziekenhuis na mijn hartinfarct. Het lijkt dat ik geen hartritmestoornis heb, gelukkig dan! Maar waarom komen die bloedklonters vandaan? Voor zekerheid, wilde de cardioloog een hartmonitor implanteren, durende 3 jaren gaan ze mijn hartritme volgen. En ze wilden het snel doen, 'Direkt, nu en dus deze namiddag' zei hij. Het is gewoon een kleine chirurgische ingreep en vermits ik nog maar pas aan de Marcoumar-pillen begon, dus was er geen kans op bloedingen.

Prima. Achteraf dacht ik, is het wel nodig? Ik wist niet eens hoeveel dat kost. Het enige wat ik vroeg, mag ik dan 'niet mogen autorijden?'. En de cardioloog zei dat die ingreep geen invloed had op mogen autorijden. Dus ik kreeg een hartmonitor, een kleine operatie onder plaatselijke verdoving.

De chirurg had steristrips gebruikt om de snijwond te hechten, ze doen dat om het esthetisch resultaat. Het zou al moeten genezen zijn maar de wonde wordt niet beter, ik ben al 2x naar de huisarts geweest en uiteindelijk heeft zij met het ziekenhuis gebeld en een afspraak gemaakt. Ik ben terug naar het ziekenhuis geweest. De specialist zei dat het niet goed was gehecht, het is nog open. Het kan niet meer genaaid worden of gehecht worden. De wonde moet zelf genezen (voorlopig gelukkig geen infectie). En waarschijnlijk wordt het een groot litteken en wild vlees. Zucht … waarom hebben ze geen naald en draad gebruikt? Maandag ga ik terug voor controle. Die specialist hoopt dat het genezen wordt. Ik hoop het ook natuurlijk. Als het erger zou worden (infectie, … ) dan moet die dure geimplanteerde cardiac monitor eruit. Pfff …

Graag een kaarsje aansteken. Ik hoop dat alles in orde komt!

Commentaren

Zal ik zeker doen, Afa! Ik duim met mijn twee duimen en mijn twee dikke tenen!

Gepost door: Martine | 08-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.