04-10-11

Medicatie

oorzaak,medicatie,cholesterol,hoge-bloeddruk,hart,kan-niet-goed-stoppenHoud altijd een lijstje met medicatie in uw portefeuille! Oké, ik zal het doen.

Van 2 medicijnen - Lipitor 20mg en Aggrenox (bloedverdunner) - ging ik naar 5 medicijnen.

Lipitor 20mg: cholesterolgehalte verlagen.

Asaflow - 80mg Acetylsalicylzuur: bloedverdunner

Marcoumar - 3mg fenprocoumon: bloedverdunner (volgens bloedtest zoals bvb 1/2 pil)

Momenteel wordt twee keer per week mijn bloed afgenomen om na te gaan of het bloed niet te dun of te dik is want beide kunnen gevaarlijk zijn. Wanneer het bloed te dun is, bestaat de kans dat men spontaan gaat bloeden. Wanneer het te dik is, kunnen er bloedklontertjes worden gevormd, en ik wil geen derde keer. Ik vind het wel akelig. Hoe noemt dat ‘Trial & Error’? Het lijkt een koorddanser, af en toe vallen en op staan. Maar als het touw heel hoog is dan is er een accident.

Coversyl 2,5mg: ACE-remmer: de bloedvaten beter openstaan waardoor de bloeddruk daalt en het hart minder zwaar belast wordt.

Emconcor 2,5mg: Bèta blokker: het hartritme vertraagt, de bloeddruk daalt, het blokkeert ook de werking van stresshormonen gedeeltelijk.

De verpleegster in het ziekenhuis zei dat als je een wonde hebt en je wrijft op de wonde dan kan het niet genezen, het wordt nog pijnlijker. Ze zei: ‘Jou hart kan beter genezen met een lager hartritme en lagere bloeddruk, tragere bloeddoorloop.’ Oké, ik heb het begrepen, ik zal de pillen wel nemen..

Stresshormonen? Ik heb wel stress, ik doe teveel. Ik had hoge Cortisolgehalte 38 μg/dL in het ziekenhuis en het moest tussen 6 en 20 zijn. Nog een oorzaak. Te veel stress. I'm guilty.

Commentaren

In elk geval lijken ze het toch ernstig te nemen en jou goed op te volgen. Volg alle richtlijnen maar goed, moet je ook op dieet?
Nog veel goede moed,

Gepost door: Martine | 05-10-11

Reageren op dit commentaar

Zoiets ja: AVVZ-dieet: Arm Aan Verzadigde vetzuren.

Ik denk dat de verhouding HDL cholesterol (goede cholesterol) and LDL cholesterol (slechte cholesterol) niet inorde is. Ik ben vegetarisch, dus hamburgers e.a. eet ik niet. Koekjes, chocolade, snoep daar moet ik van afblijven. En misschien vette kaas veranderen in magere kaas?

Brochure: http://www.nutricura.be/UserFiles/File/AVVZ-_brochure.pdf

Gepost door: Afa | 05-10-11

Reageren op dit commentaar

Zelf ben ik te rade gegaan bij een diëtiste. Die geeft goede tips en richtlijnen en het helpt vind ik ook op het vlak van de motivatie, om het te blijven volhouden. Misschien kun jij dat ook overwegen als je weer wat beter bent, één of twee keren gaan is misschien voldoende.

Gepost door: Martine | 05-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.