20-09-11

Babylonische spraakverwarringen

begrijpen.jpgIk vraag me af van waar het komt?

Mensen kakelen door elkaar heen. Ieder babbelt maar wat voor zich uit zonder ècht naar de ander te luisteren. Mensen praten langs elkaar heen. Iedereen is met zichzelf bezig. En zo verstaan we elkaar niet meer?

Of is het mannen en vrouwen die elkaar niet begrijpen, de ene woont op Mars en de andere op Venus? Of moeten ze een brug bouwen tussen deze planeten?

Of maakt diversiteit, vreemde culturen en onbekende talen verwarring?

Of is het afasie? Als je van een andere planeet lijkt te komen, zonder woorden, verstard en verstomd. Door de letters het woord niet meer zien en geen woorden meer kunnen uitbrengen.

---

“I know that you believe you understand what you think I said, but I’m not sure you realize that what you heard is not what I meant.” – Robert McCloskey

Commentaren

Ik wil mijn bewondering uitspreken voor de inhoud van je blogs. Binnen onze gemeentelijke organisatie zijn we bezig met het thema Elkaar beter (leren) begrijpen. Na het lezen van je blog realiseer ik me weer dat gewoon kunnen praten en de moeite nemen om naar een ander te luisteren helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Voor mensen met afasie is de wereld veel ingewikkelder.

Gepost door: anoniem | 13-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.