18-09-11

Herinneringen ...

‘Hoe mijn vader zijn woorden terugvond’ (auteur: Liesbet Koenen) - blz 117

‘Zij’, de schrijfster, de dochter van ‘hem’. Ik vind wel mooi dat zij dat boekje heeft geschreven: ‘Mijn aantekeningen zijn het begin van een boekje geworden’. Herinneringen … en hij herinnerde zich zelf 'anders'.

Mijn afa-blog, ‘mijn verhaal’ heb ik zelf geschreven, ik ben beginnen schrijven ongeveer 9 maanden na mijn cva. Het zijn ook herinneringen. ‘Mijn aantekeningen’ waren mijn e-mails, mijn agenda (zo een familiekalender dat ik gebruik), mijn huiswerk in kaften (er staat geen datum op), mijn treinticketten, kaartjes en brieven, … en mijn andere blog*. Zo heb ik mijn verhaal geschreven.

*Mijn andere blog: Ik heb een blog over mijn kinderen, 7 jaar geleden ben ik daar aan begonnen en ik schrijf nog steeds. Die periode dat ik niet goed kon schrijven gebruikte ik veel copie en paste, geschiedenis herhaalt zich meestal, gewoon kleine dingen veranderen. Ik copieerde iets van vroeger zoals bijvoorbeeld ‘Mijn zoon trakteert met wafels op school’ en ik veranderde het in vandaag ‘Mijn zoon trakteert met pakjes chips bij de chiro’. Zo deed ik het, die blog van mijn kids is zakelijk, eenvoudige zinnen en veel foto’s dus het lukte min of meer.

Mijn afa-blog is veel emotioneler, een rollercoaster, alles er op en er aan. Het is voor mij de deuren open doen, al mijn duistere kanten laten zien, ook de saaie kanten laten zien, en het opschrijven. Het opschrijven was heel zwaar, heel veel woorden en zinnen zoeken (google), verbeteren en (her)verbeteren. Maar uiteindelijk loonde het.

Waar ben ik nu, ja herinneringen. Herinneringen zijn niet altijd betrouwbaar. Mijn herinneringen zijn dus waarschijnlijk onbetrouwbaar?

Mijn man vond dat ik heel slecht over hem had geschreven en wij zijn nog altijd bij elkaar. Misschien moest ik het positiever schrijven?

Mijn logopediste schreef (een jaar geleden): 'In verband met je blog: wat een mooie uitvoering zeg!!! Proficiat!!! Het was nu al wel lang geleden dat ik nog gelezen had. Die achterstand heb ik nu wel ingehaald. Sommige van je opmerkingen over iets wat in mijn praktijk gebeurd is kan ik mij absoluut niet herinneren! Dat vind ik erg vreemd. Maar de meeste dingen weet ik natuurlijk nog wel. Jij hebt wel veel belang gehecht aan elk woord dat ik heb gezegd!' Een paar maanden later schreef zij ‘Ik vind dat je een realistische weergave hebt gegeven!’

Dus het gaat nog wel, mijn herinneringen (of mijn geheugen)!

---

Mooi gedichtje (ofzoiets)

Alles wat vandaag zo duidelijk is, is morgen weer vervaagd.

Zo wordt de volgende dag mijn geheugen weer uitgedaagd, maar het is een verloren spel.

Alles wat gisteren was, is vandaag weer vervaagd.

Toch speel ik iedere dag weer met mijn geheugen, maar ik weet:

“Alles wat ik speel is steeds weer een leugen”

Fred Janssen

Commentaren

ik kreeg in 2005, zwaar hersenifarct met uitvalverschijnsel naar links, Goddank ben ik thans redelijk goed hersteld: ik kan weer vlot praten + vrij goed lopen, maar nog niet fietsen op een tweewieler, ik volg al een tijd:jin shin jyutsu-therapie, met de bedoeling om men vingers van de getroffen linker hand weer soepel naar buiten te kunnen bewegen(wat ondertussen al lukt met de duim+ pink) maar nu zei men kinnesist dat die jin shin jyutsu-therapie daar ook niets aan zal veranderen

ik volg ook al een tijd accupunctuur en ga om de zes weken naar een homeophaat die mij kruiden +stamcellen klaar maakt met de bedoeling om de nog goede omliggende hersencellen te prikkelen, zodat ik "AL" men vingers van de getroffen linkerhand weer soepel naar buiten zal kunnen bewegen EN ook omdat ik "HET" evenwicht zou terug vinden om opnieuw te kunnen fietsen op een tweewieler!!
vraag 1:geloven jullie in homeophatie en alternatieve genssekunde zodat ik op langere termijn "al" men vingers van de getroffen linker hand weer soepel naar buiten zal kunnen bewegen?
vraag 2: kennen jullie nog andere personen wat ook ooit zwaar herseninfarct hadden maar later toch weer konden fietsen op een tweewieler?Laat je het mij dan a u bweten? Ik trek mij daar aan op en zoek contact met lotgenoten
hopend op een antwoord op deze 2 vraagjes, dank ik u zeer voor de moeite!!
met vriendelijke groeten

André Grammet
grammet andré
halmaalweg 40, bus 005
3800 Sint-truiden
tel nr: 011 67 14 97
emailadres: andre.grammet@telenet.be

Gepost door: andre grammet | 04-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.