30-08-11

Die hersenen …?!

Ik heb zitten googlen. Er zijn vrij veel toepassingen van neuromodulatie, zoals depressie, Parkinson, fibromyalgie maar ook o.a. verslaving en eetstoornissen. Die laatste twee heb ik ook een beetje. Ik google gewoon verder … overgewicht/verslaving is een hersenziekte … dat schrijven ze.

Dopamine, een neurotransmitter, speelt een grote rol bij het ervaren van genot. Als je iets doet en je vindt het leuk (je maakt dopamine aan) dan wil je het nog eens doen, zo fijn, zo lekker, het wordt verslavend!

Eetverslaving … ik eet heel graag.

Internetverslaving … ik doe het heel graag.

Naar mijn logopediste gaan … ik deed het ook heel graag, dat is ook een soort verslaving.

Iedereen heeft dat wel een beetje, passie of verslaving. Ik had het voor mijn beroerte ook maar een stuk minder. Sinds na mijn beroerte heb ik het sneller, dopamine heeft meer effect dan vroeger voor mij, denk ik, het is echt verslavend. Ik moet mezelf beschermen. Mijn leven moet evenwichtiger worden: niet teveel en niet teweinig. Niet teveel computeren, niet teveel snoepen en meer sporten, meer met mijn kinderen spelen.

Als mama is het ook de taak om mijn kinderen te beschermen en op te voeden. Ik wil graag dat ze evenwichtige mensen worden. Niet teveel en niet teweinig. Niet teveel computeren, TV-kijken en chips eten, want het is zo heel leuk en lekker en verslavend. Ook niet leuke dingen zoals karweitjes (tafel dekken, aardappelen schillen, kousen zoeken,…) moeten ze ook doen. Sporten en bewegen en gezond eten zijn ook belangrijk. En mama moet een goed voorbeeld zijn. Dat is moeilijk.

De commentaren zijn gesloten.