24-07-11

Verveling (1)

Sommige zouden wel kunnen of willen werken maar doen het niet, ze hebben een goede verzekering of hoge invaliditeitsuitkering.

Sommige stoppen met revalidatie omdat ze zelf willen stoppen (je kunt niet eeuwig blijven revalideren) of de therapeut vindt dat de doelen zijn behaald. Meestal zijn er nog wel een paar restverschijnselen. Verder vooruitgang is moeilijker maar nog steeds mogelijk. Een nieuwe therapeut met nieuwe oefeningen misschien? Of beter zich zelf nog meer motiveren?

Een lotgenoot was half verlamd en is goed hersteld. Hij praat vlot maar heeft nog lichte woordvindingsproblemen (amnestische afasie). Hij leest elke dag de krant maar hij leest trager. Hij doet geen logopedie meer, de therapeut vindt geen oefeningen meer voor hem, hij is uitgerevalideerd. Maar hij heeft het nog moeilijk, vroeger deed hij het zo goed en nu is hij trager, hij wil nog meer vooruitgang maken. Ik zei: ‘Lees boeken, schrijf tekst, zoek woorden op internet om nieuwe woorden te leren’. Hij antwoordde: ‘Ik lees niet graag, ik schrijf niet graag, …’. Hij verveelt zich, hij mist zijn job. Momenteel doet hij fitness, hij vindt het wel leuk maar dat gaat ook saai worden, zei hij. Ik hoop dat hij een aangename tijdsbesteding vindt, vrijwilliger misschien?

Een lotgenote is voor de rest van haar leven aan een rolstoel gekluisterd. Zij schrijft heel veel, een soort privé dagboek en ze verveelt zich niet. Spijtig dat ik niet mag komen lezen.

Een lotgenoot heeft ook fysieke beperkingen na verschillende cva’s. Hij heeft een rollator/rolstoel en handmaster die hij gebruikt. Zijn tijdsbesteding is zijn website: CVA De uitdaging

Ik verveel me niet want ik werk, ik heb drie kids die ik moet verzorgen (of zoiets), ik heb mijn blog en ik ben vrijwilliger. Misschien doe ik teveel, of eerlijk wat ik het leukste vind is bloggen. Ik sport momenteel heel weinig (geen tijd of geen motivatie).

Commentaren

Ik lees in je blog Ik heb mijn blog Ja ik heb mijn website en dan Ik heb mijn vrijwilliger ja ik ook althans ik had want ik werd afgeservice door de voordeur. Als ik nodig was.... jaja dus nooit meer want ik heb een willetje.
Ik droom maar

Evert
cvaDeUitdaging

Gepost door: cva.evert | 24-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.