28-06-11

Databasecrash

Woord van de dag heeft een databasecrash gehad, waardoor er data van 3 weken verloren is gegaan.

Misschien wou iedereen stemmen? En dit is de crash?

Ik zelf heb 2 jaar geleden een databasecrash gehad, een beroerte noemt dat! De data van mijn moedertaal was helemaal vernietigd. Nu is mijn database bijna hersteld. Er is nog wel vertraging, bepaalde netwerken zijn door geknipt.

26-06-11

Woord van de dag

Je kan nog stemmen ... het woord 'Afasie' had score 7.7.  Ik heb gestemd gisteren (78 stemmen - mijn cijfer: 10). Je kunt ook meestemmen ... en hoger scoren ... je kan het ook saboteren natuurlijk Knipogen

Doe je mee?

http://www.woordvandedag.nl/Woord/Afasie

Top 20 ... pagina 19 van 120. (Het kan veranderen hee ... ondertussen ... gecrasht?)

afasie.jpg

25-06-11

Het grote publiek bewust maken ...

Vraag: Kun je je moedertaal verliezen?

Antwoord: Nee dat lijkt me niet, je moedertaal is de taal waar je in denkt. En denken blijf je altijd doen, tenzij je hersendood bent.

Dit was een goeie vraag, dat antwoord was niet juist. Het bestaat spijtig genoeg wel. Veel mensen weten niet dat 'afasie' bestaat en ook niet wat het betekent.

Het één zeggen, het andere bedoelen: voor mensen met afasie is dit dagelijkse realiteit. Dit is een slogan bij de propaganda van www.afasie.nl , de bedoeling is om het publiek grootschalig te confronteren met deze realiteit. Want het wordt hoog tijd dat er voor deze taalstoornis meer begrip en erkenning komt.

Nog leuk ... Woord van de dag - dat was op zaterdag 12 april 2008. (Toen had ik geen afasie en wist niet dat het bestond).

Een reactie: 'Ik volg de richting Secretariaat-Talen en ik hoop dat ik nooit met afasie te maken ga krijgen, wat ik übrigens niemand toewens!'

24-06-11

Als je je moedertaal vergeet ...

Beeld je in dat je je moedertaal vergeet tijdens het slapen en je wordt wakker.

 

De ernst van de afasie kan variëren van wakker worden in China tot wakker worden in Engeland. In China begrijp je de mensen niet en je kunt echt niet communiceren. In Engeland begrijp je de mensen vaak wel, maar wanneer ze snel spreken, raak je de draad van het verhaal kwijt. En je praat niet vloeiend.

 

Mijn Nederlands (mijn  moedertaal) is nu iets beter dan mijn Engels maar ik heb geen echte moedertaal meer …

 

Afa [11:03 AM]:

heb je ergens 10 minuten vandaag ivm het overview?

H. [11:09 AM]:

ja na 14 u heb ik geen meetings meer

H. [11:09 AM]:

dus kom maar af na 14u

Afa [11:10 AM]:

ok, kom we eens af

Afa [11:10 AM]:

bedankt

Afa [11:10 AM]:

(kan nog niet praten)

Afa [11:10 AM]:

ik kom deze namiddag eventjes af

H. [11:11 AM]:

    ok

 

Ik heb afasie, nog steeds, ik moet mezelf corrigeren als ik te snel praat (of chat). Soms voel ik niet dat het verkeerd is en dan zijn er communicatie problemen.

Communicatie is wel mogelijk, maar vraagt soms veel geduld en aandacht van de luisteraar om toch te begrijpen waar het over gaat.

22-06-11

Buitenproportioneel (2)

Een lotgenoot (en een penvriend): 'Ik ben jaren verliefd geweest op ... en jij vindt mij ook graag (toch niet verliefd?). Wel, mijn rechterkant van de hersenen is gezond en de emoties zitten daar vastgeklonken (rom), terwijl de linkerkant gestoord is en nog delen dood. Misschien is dat het enige belangrijke, dat wij beiden hebben (jij en ik): verliefd worden! Het staat ook in dat boek 'Onverwacht Inzicht', maar je vond het te moeilijk om te lezen. Laat het dan aan de leden zien, lenen, want het is belangrijk voor onze personen met de taalstoornis afasie!'

Jawel ik had het serieux zitten, en zweefde een hele periode, ... gelukkig heeft hij een toffe vrouw en die zijn altijd samen, dus ik kon (gelukkig) niks doen, ik heb gewoon brieven geschreven (geen liefdesbrieven). Ik heb die gevoelens niet meer, het is nu een vriend geworden. Een toffe vriend!

Ik heb wel onder tussen dat boek 'Onverwacht Inzicht' gelezen!

---

Aan mijn logopediste: 'Ik mis je gewoon. Kunnen we gewoon ergens, iets gaan eten, … echt!? Het is heel lang geleden. Afa'

Mijn logopediste schreef terug: 'Ik wil wel graag met je afspreken, maar ben toch wel bang dat het voor jou dan weer wat uit de hand loopt met je felle gevoelens!!! Denk er eerst nog eens over na of dit wel goed is!'

Jawel ik had het serieux zitten,  ... Het gaat veel beter, ik ben ook blij dat ik van die gevoelens af ben!

---

Maar ik ben wie ik ben, af en toe Afa2. Een slachtoffer heb ik gevonden,  ik denk teveel aan hem. Gelukkig woont hij heel ver!

Hopelijk niet teveel slachtoffers meer, ik voel mijn misselijk. Ik wil liever Afa1 blijven.

21-06-11

Buitenproportioneel (1)

Regelmatig ga ik door het lint, voor ‘niks’, boos worden, huilen en ik kan niet stoppen … ik kan niet relativeren. Het gaat al beter, mijn zoon kan mij soms kalmeren en mijn man doet ook zijn best om geen ruzie uit te lokken.

Maar af en toe …

Zo was er een paar maanden geleden dat ik in spoed zat met mijn gebroken been. Ik was al uren aan het wachten, had honger en niemand hielp. Ik verloor mijn controle, ik barstte in tranen en ik liep weg. Mijn schoonmoeder liep achter mij. Die van spoed die zei: ‘Gedraag je volwassen’ en ik sloeg nog meer door.

Ook collega’s kunnen mij ook boos maken, innerlijk boos. Ik heb al geleerd om niet meer te huilen, dan toch nog iets.

Ik ben licht ontvlambaar en het is moeilijk om mijn hevige emoties te blussen.

Mijn man die zegt boos dan als we ruzie hebben “Je gaat het zeker in je blog schrijven”. Nee ik schrijf het niet, mijn blog zou veel te lang zijn Knipogen

20-06-11

Een chaos van emoties

Een gedichtje, gevonden op http://www.gedichten-freaks.nl/332236/

Een chaos van emoties

Een chaos van emoties
dwaalt door mijn hoofd

Ik liet ze gaan
maar nu
kan ik geen orde meer vinden

 wie of wat ben ik?

*****

- *Lind@* -

Wie ben ik? Ik weet het zelf niet meer. Ik weet wie ik vroeger was maar nu verander ik zoveel, ik ben instabiel.

Afa1 is een beetje zoals vroeger, rationeel, eerlijk, trouw, serieus en altijd lief.

Afa2  heeft intense emoties, heel moeilijk te onderdrukken. Ze is zo impulsief, niet rationeel en kan niet stoppen, ...

Afa1 voelt zich schuldig dat Afa2 zo raar doet. Sorry!?