06-06-11

Mijn virtuele hobby

Bloggen is ziek en egocentrisch en maniakaal. Waarom zou je in hemelsnaam een blog beginnen? Is het niet erg arrogant om te denken dat andere mensen zitten te wachten op jouw belevenissen en hersenspinsels?

 

Ik ben heel blij dat ik met mijn blog ben begonnen. Het was een echt inspannend bezigheid want ik kon niet goed schrijven (jawel ik had afasie), nu gaat het veel vlotter.

 

Ik vind ook dat mijn blog iets betekent voor de maatschappij. Via mijn blog heb ik lotgenoten ontmoet en van sommige zijn er vrienden van geworden. Mijn blog heeft ook familie en partners een steuntje gegeven. En ik krijg ook soms leuke reacties.

 

Enkele voorbeelden:

 

Beste Afa,

En oom van mij heeft ergens in november eerst 6 of 7 kleine beroertes gehad en daarna en grote beroerte gehad. Zijn rechterhelft van z'n lichaam was grotendeels verlamt, maar dat komt rustig aan weer terug.

Alleen het praten gaat niet meer, mompelt af en toe wat en zegt af en toe woordjes wat hij eerst ook niet kon maar nu wel, en schrijft heel langzaam namen op dat ging hiervoor ook niet. De dokters zeggen heel negatief dat het nooit meer terug komt. Zou het praten echt nooit meer terugkomen, weet niet of u ook hetzelfde heeft meegemaakt, maar ik ben gewoon benieuwd of er nog hoop is.

 

----

 

Goedemiddag,

Wij zijn 5 meiden die logopedie studeren, we zitten nu in ons eerste jaar.

We hebben de opdracht gekregen om eens een praatje te houden met een afaticus.

Nu kwamen wij uw blog tegen en vroegen ons af of u dit leuk zou vinden.

Wij studeren in Utrecht, dus we willen graag weten of u in de buurt woont.

Anders kan het voor ons een probleem worden.

Er zit eventueel wel een nadeel aan: het is de bedoeling dat we het filmen.

Deze film is alleen voor ons zelf, en de docent zal het zien, verder gebeurt er niets mee.

We hopen op uw medewerking.

We zien uw reactie graag z.s.m.

 

----

 

Hallo,

Terwijl ik op zoek was voor therapiemateriaal voor één van mijn clienten (ik ben namelijk logopedist) kwam ik zomaar op jouw site terecht, en zit ondertussen al bijna een half uur te lezen! Ik vind het erg leuk om te zien wat je allemaal schrijft; ook juist die gewone dingen die je allemaal onderneemt. Kon het ook niet laten om even te reageren, en misschien dat ik sommige clienten die bij mij in behandeling zijn wel een adres geef van je site. Kan me voorstellen dat anderen die ook afasie hebben dit ook leuk vinden om te lezen.

 

----

 

Ik lees je blog nu 2 weken omdat ik voor mijn opleiding (Psychologie) een Neuropsychologisch rapport moet schrijven over Afasie van Wernicke.

Ik heb veel aan je blog gehad! Morgen moet ik mijn verslag inleveren!

Bedankt en succes nog verder!

 

----

 

Ik zocht op Google "CVA, niet kunnen spreken". Daar heb ik jou blog gevonden en vind het een goed verhaal. Mijn moeder van 52 heeft een beroerte gehad op 7 mei 2010. Ze is op 23 september thuisgekomen uit het revalidatiecentrum in Haren. Ook mijn moeder kan heel af en toe een woord zeggen maar begrijpt wel heel erg veel. Er komt soms spontaan een woord uit haar als ze er niet echt over nadenkt. Het is heel erg moeilijk voor haar maar ook voor mijn broer en zussen, en mijn vader niet te vergeten. Ik ben blij dat je hier over schrijft en het doet me goed om te horen dat het bij verschillende mensen beter gaat. Ook al heeft het een hele tijd geduurd. Liefs

De commentaren zijn gesloten.