06-06-11

Doordrammen

Een paar weken geleden ben ik naar een algemene en/of bestuursvergadering van de Vereniging Afasie vzw geweest in Antwerpen. De effectieve leden zijn vrijwilligers zoals afatici, partners, en ook verschillende professionelen (zoals een psychologe, een neuroloog, logopedisten, een prof, … ) met een goed hart. Het is wel eens leuk zo’n vergadering, het is de kans om te mogen spreken, ook voor die niet goed vlot kunnen praten! Door elkaar heen praten dat doen ze niet, ze hebben geduld en ze proberen naar elkaar te luisteren.

 

Voor mij is  actief luisteren nog moeilijk, dus ik oefen! Ikzelf praat ondertussen vrij vlot en ik praat misschien ook teveel. Ik heb bepaalde kritieken over de organisatie geuit en  ze vonden het wel goed, de richting sturen voor de toekomst.

 

Na de vergadering kregen we een sobere maaltijd en het was wel leuk om te babbelen om de mensen van andere regio’s te leren kennen.

 

Daarna vertrokken we naar huis. Ik bleef even napraten met een psychologe. Ik begon over mijn kritieken tijdens de vergadering. Ik bleef waarschijnlijk doordrammen. Op een bepaalde moment zei die psychologe ‘Je herhaalt het weeral eindeloos’. En ik glimlachte, ja, ok, ik weet het, ik kan niet goed stoppen. Ja ik persevereer.  Een psychologe moet dat toch weten, ik ben een NAH (niet-aangeboren hersenletsel) met cognitieve functiestoornissen?!

Commentaren

hallo Afa,
ik kwam nog eens bijlezen en lees dat je psychisch ineengestort bent. Ik weet niet goed wat ik mij daarbij moet voorstellen. Ik wil wel voor je bidden en proberen wat positieve energie naar jou te sturen. Neem maar zo lang verlof als je denkt nodig te hebben. Ik hoop dat je terugkomt, maar neem vooral je tijd. Ik wil je bedanken voor de interesse voor mijn blogje. Op dit postje wil ik nog zeggen, dat het niet is omdat een psychologe dit hoort te weten, dat ze je er niet op mag attent maken (vind ik toch).
Vele lieve groetjes,
Martine

Gepost door: madame la marquise | 09-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.