08-03-11

Persevereren (2)

Persevereren is een symptoon die zich soms kan voordoen bij dementie. Zeg, ik ben nog maar 41 jaar! Persevereren is zo negatief.

Als je een mededeling meer nadruk wil geven, kan je twee keer (ongeveer) hetzelfde zeggen. Dat moet soms. Als ik het één keer zeg dan zou mijn man zeggen, sorry ik had het niet gehoord. Als ik het twee keer vertel dan zou mijn man zeggen, 'Zeg ik heb het al gehoord, je zaagt'. Als ik het belangrijk vind dan mag ik toch 3-4 keer herhalen?

En als ik boos ben dan blijf ik herhalen... (sorry) ... ik kan moeilijk stoppen.

Een goede vriend en lotgenoot heeft geen internet en geen e-mail en woont ver van mij. Ik vind dat spijtig. Als ik een interessante e-mail krijg dan wil ik het doorsturen. Dat gaat niet of alles gaat!? Flexibel!? Ik kan natuurlijk printen en dan moet ik naar de post en dan een paar dagen later krijgt hij post. En dan krijg ik misschien antwoord binnen twee weken? Sms'en en telefoneren gaat ook maar ik heb liever e-mail. Ik herhaal regelmatig dat ik het moeilijk vind, ik doe dat niet expres, het is gewoon moeilijk. Hij reageert meestal 'boos' en nu kreeg ik een brief die al veel positiever was 'want ik wil nog geen internet, mails' . Misschien heb ik hem overtuigd? Please?! Hij leest wel mijn blog als hij naar de bib gaat want daar hebben ze publieke computers. (Als hij het leest: lieve groetjes!)

De commentaren zijn gesloten.