06-03-11

Persevereren (1)

Persevereren, er wordt steeds hetzelfde gezegd.

Over mezelf moet ik af en toe een bittere pil slikken, ben ik dat? Schaamte! (Een bittere pil slikken = iets onaangenaams moet horen).

Mijn moeder vertelde over hoe ik reageerde toen ik pas een beroerte had gekregen. Ik zei steeds hetzelfde: ik niet auto rijden, niet eerlijk, mijn kinderen sporten, ik wil kinderen rijden, want ik moet rijden, niet eerlijk, ik moet auto rijden ….

Persevereren, eindeloos herhalen van woorden en zinnen … gewoon niet goed kunnen stoppen.

Frustratie. Ik vond het heel erg om niet te mogen autorijden, ik wilde zelfstandig zijn, ik wilde graag voor mijn kinderen zorgen. Bij alle medische verslagen staat er ook veel over ‘niet mogen rijden’ en het was negatief (steeds herhalen dat zij niet zonder haar auto kan, rigiede en perseverende houding omtrend het rijverbod,…).

Ja en mijn blog staat ook vol van ‘niet mogen rijden’.

Persevereren, een idee over iets hebben waar je niet vanaf komt.

Negatief … Doemdenken

Neutraal … Passie … of … Verslaving?

Persevereren is ook positief: doorzetten, volhouden, …

Medisch verslag: Afa praat zeer veel en erg omslachtig, ze wil alles uitleggen, alles begrijpen wat er aangeboden wordt. Ze tracht voortdurend orde in haar gedachten te brengen, ze schrijft alles op. De woorden 'zien' helpt haar om ze te begrijpen. Zij praat in telegramstijl met weinig goede zinsconstructies, voorzetsels, werkwoorden en voornaamwoorden. Ze vraagt vaak te herhalen wat er gevraagd werd om zeker te zijn dat ze het begrepen heeft.

Heel veel oefenen, woordenschat instuderen, woordjes herhalen, repeteren. Proberen te begrijpen. Ik wilde graag beter worden …

Oefenen is ook … mijn verhaal vertellen aan iedereen die wilde luisteren, 100x en ik kende mijn verhaal vanbuiten …

Ik praat teveel, ik schrijf teveel … mijn rem werkt niet goed, ik kan niet goed stoppen. Dat is negatief maar infeite is het ook positief, veel oefenen dan krijg je een goed resultaat …

Commentaren

Oefenen is ook … mijn verhaal vertellen aan iedereen die wilde luisteren, 100x en ik kende mijn verhaal van buiten,

Ja en??? al herhaal je 1000x dan moet jij dat weten en je heb de kans dat mensen zeggen hé Afa dat weten we al nu graag wat anders.

En zou het zeggenal begin ik bij 10 ;)

Gepost door: cva.evert | 07-06-11

Reageren op dit commentaar

bij mij mag je nog eens het hele verhaal vertellen :-)

Gepost door: afa | 07-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.