11-03-11

Iets betekenen voor de maatschappij ...

Een cva is een ingrijpende gebeurtenis. We konden niet bewegen, praten, we hadden geen levensdoel meer, we konden niks.

Ik citeer een lotgenoot "Zo actief in het leven, zo maar, in mijn ogen, een nul geworden."

We zijn beginnen revalideren, we zijn beginnen vechten, vechten om terug erbij te zijn, terug alles doen om weer dingen te leren.

Na de revalidatie, of infeite tijdens de revalidatie, want er is na een paar jaren altijd nog vooruitgang mogelijk, zoeken ze een levensdoel. Terug beginnen werken (als het lukt) of op de kleinkinderen passen of een hobby zoeken.

Nu sommige zochten een hobby: elkaar helpen, in een vereniging zitten, mee organiseren, ...  Ik citeer een andere lotgenoot " Gewoon leven om niet dood te gaan? NEEN, ik wou toch iets nuttigs doen!" Er zijn vrij veel fantastische personen die iets betekenen voor de maatschappij! Ik interview zo'n mensen (als ze willen natuurlijk) ... ik heb er al een paar geïnterviewd maar ik wil nog meer mensen interviewen ... wil jij meedoen (jij hebt die passie)?

Commentaren

Ik herken me hier ook in. Na mijn fibro wou ik ook nog iets beteken in de maatschappij en daarom heb ik een zelfhulpgroep opgestart in de regio waar ik woon. Ik ben ook contactpersoon. En het gebeurt nogal eens dat mensen me opbellen in zak en as en dan probeer ik hen er terug een beetje door te sleuren. En dat geeft me idd een goed gevoel, een beetje nuttig te zijn!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

Heel goed!!!

Gepost door: Afa | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.