02-03-11

Plagiaat

Wat is plagiaat? Het overnemen van woorden, tekst of ideeën van iemand anders ... diefstal van tekst.

Ik heb veel ideeën, ik denk teveel over mezelf en ik wil het graag opschrijven, mijn dagboek, maar ik kan niet goed schrijven. Ik heb woordvindingsproblemen en ik kan niet goed zinnen maken. Ik google veel om woorden te vinden en soms vind ik een hele mooie zin die ik wil gebruiken in mijn dagboek/blog en dan doe ik 'copy en past'. Is dat plagiaat?

Peuters zeggen woorden en zinnen na, ze bootsen hun ouders na, en ze praten dan vlotter en vlotter. Awel dat is gewoon oefenen ... dus ik oefen en ik doe 'knippen en plakken'. Ik lijk dat ik vlot schrijf. En ik verbeter daardoor mijn taal. Vooruitgang, ... ik schrijf vlotter en vlotter. Google is mijn vriend, het helpt mij! En hij is gratis!

---

Ik krijg soms leuke reacties ... en dan ben ik blij (en bedankt google!) ...

Ik vind dat je je al bij al goed uit de slag trekt. (een blogvriend)

Ik geef je de toestemming om mij te plagiëren!! De kans bestaat dat ik dat ook ERGENS vandaan heb!! Dus doe maar gerust, als het dat is wat je voelt! Jou schrijven lijkt inderdaad al erg vlot! Je bent een zeer goede ‘plantrekker’! en dat is voor jou een groot voordeel! (mijn logopediste - reactie over: Ik wou schrijven ‘dan springt mijn hart op van vreugde’ - maar dat is plagiaat. Afa)

Een hele mooie tekst. (een lotgenoot)

Zeg? Ik moet zeggen dat je heel goed kan schrijven. Het is zelfs nog verbeterd, denk ik. Alles is juist wat je geschreven hebt. (een lotgenoot)

Amaai zeg, tof hoor, ik zou het niet beter kunnen schrijven, je hebt wel echt talent om een boek te schrijven. (een lotgenoot)

Commentaren

Grappig! Ik lees je blog nu 2 weken omdat ik voor mijn opleiding (Psychologie) een Neuropsychologisch rapport moet schrijven over Afasie van Wernicke =)
Ik heb veel aan je blog gehad! Morgen moet ik mijn verslag inleveren!
Bedankt en succes nog verder..!

Gepost door: Déirée | 02-03-11

Reageren op dit commentaar

Há, ik heb me naam fout geschreven! Het is Désirée =)

Gepost door: Désirée | 02-03-11

Reageren op dit commentaar

Hej Désirée! Leuk!

Ik wens je goede punten op je verslag ;-)

Gepost door: Afa | 02-03-11

Reageren op dit commentaar

hey afa, wat dat plagiaat betreft, denk ik, dat zolang het over vrij courante zaken gaan, je je zeker niet ongerust moet maken. Het zou anders zijn als je literaire werken of zo zou plagiëren. Misschien vind je hierover wel meer op internet.

Gepost door: pelgrimpje | 03-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.