19-02-11

Ruzie in de auto

Een paar maanden geleden – ik schrijf veel van het verleden, ik schrijf het niet direct, ik wil erover nadenken voordat ik het schrijf, even rusten, relativeren, verwerken en dan pas opschrijven. Als ik het direct schrijf dan is het  waarschijnlijk ‘aggressiever’, ik wil niemand pijn doen.

Het was een zware week, mijn man was op businesstrip, ik moest werken, voor mijn kinderen zorgen en ook nog de hond eten geven en buiten laten.

Ik hou niet van honden, die hond is van mijn man, zoveel werk, … (pfff)

‘s Nachts ging ik mijn man van de vlieghaven halen, de kinderen sliepen. Ik wachtte in de auto en hij kwam naar mij. Hij wilde niet rijden, hij was moe, teveel in het vliegtuig gezeten. Oke, ik zal dan maar rijden, … (pfff)

Het begon al slecht … hij zei ‘Je moet naar links, links, links!’. Grrrr… verschrikkelijk! Bijna verkeerd.

Ik ben een vrouw! Ik rij niet graag!

Ik ga niet veel naar de vlieghaven. Ik ken de weg niet goed!

Ik heb afasie, mijn gehoor werkt niet goed, mijn oren werken maar ik ben ‘trager’, ik moet direct weten wat hij zei en ik kan dat niet ‘direct’, de woorden komen veel later in mijn hersenen. Ik heb nog steeds een beetje auditieve afasie.

Mijn man gaf continu commentaren: 'Let op', 'Verander de vitesse!', 'Pas op'. Hij zei ‘Doe de fare aan’ en ik begreep het niet. Fare, dat woord kende ik niet (fare=groot licht), nog steeds afasie.  Terug thuis was ik helemaal de kluts kwijt. En mijn man zei dan ook nog boos ‘Zet de auto in z'n versnelling in plaats van op de handrem, het vriest!’. En ik heb dat nog nooit gedaan, ben ik dan zo abnormaal?

Ik haat dat, ik rijd niet graag, hij moet maar rijden!? Ik doe dat nooit meer …

Ondertussen heb ik ook nog eens gereden met mijn man er naast. Na een feestje was ik BOB (ik drink geen alcohol, hij wel). Hij had de auto geparkeerd dat ik er gemakkelijk uit kan na het feestje (lief!). En mijn man heeft geen commentaren gegeven tijdens de rit terug, ik had dat op voorhand verteld, ik wilde geen ruzie. Dus uiteindelijk ging het vrij goed.

De commentaren zijn gesloten.