13-02-11

Mama kan niet tegen ...

(Een jaar geleden): Tijdends de therapie wilde mijn logopediste mij vergelijken met een gemiddelde 'lotgenoot'. De meeste mensen die een cva hadden gekregen zijn heel moe, ze kunnen niet tegen lawaai, kindergekibbel, warmte, zon, ... teveel prikkels ... een prikkelarme omgeving zou helpen. Ik vond dat ik niet moe was en ik had geen 'lawaai' problemen. Ik ben niet 'overgevoelig', het ging vrij goed, soms ben ik wel geïrriteerd als mijn kinderen veel lawaai maken, elkaar pesten, zitten giechelen, zo van die dingen dan ben ik boos en dan zeg ik, ga onozel doen in de tuin ofzo, ... iedereen heeft dat toch?

Toen mocht ik rijden ... in de auto maken mijn kinderen meer lawaai, ze giechelen en doen onozel. Ik zeg dat ze stil moeten zijn, ze mogen praten maar niet roepen. Ik word boos van dat lawaai!

Mijn kinderen vinden dat ik wel ben veranderd:

Mama kan niet tegen lawaai (Al dat gekibbel!).

Mama kan niet tegen warmte (De autoruit is snel beslagen en alleen warme lucht toevoer helpt maar dan voel ik mij slecht, het is te warm!). 

Mama kan niet tegen vuil, rommel (Mijn kinderen moeten zelf maar opruimen, ik ben geen slaaf!).

Mama kan niet tegen stress (Kinderen, doe verder, we gaan weg!).

Mama kan niet goed parkeren (Ik weet het!).

Ik voel me soms schuldiger omdat ik een klein beetje 'overreageer', denk ik, ...  een beetje 'overgevoelig' en 'prikkelbaar'. SORRY ...

Commentaren

Zelf heb ik reeds een goed boek gelezen over hoog sensitiviteit, 'Hoog sensitieve personen' van Elaine N. Aron. Ik weet niet of dit geschikte lectuur voor jou zou zijn, maar het is een aanbeveling waard voor al degenen die denken hoog sensitief te zijn of die denken met een hoog sensitieve persoon om te gaan. Ik vond het boek ook vlot leesbaar, niet in moeilijke taal geschreven. Men moet dus geen wetenschapper zijn om het boek te lezen. Het boek geeft o.a. ook tips hoe om te gaan met hoog sensitiviteit.

Gepost door: pelgrimpje | 15-02-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt! Ik ga eerst die boeken (Onverwacht Inzicht / Sprakeloos) op mijn bedtafeltje lezen. Ik ben er aan begonnen maar ze zijn moeilijk, ik zou zo graag vlot lezen ...

Gepost door: afa | 16-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.