07-02-11

Ik rij niet graag ... (2)

Als we (mijn man en ik) samen rijden dan rijdt hij. Ik wil niet rijden met mijn man ernaast. Als ik rij dan geeft hij continu commentaren: 'Let op', 'Verander de vitesse!', 'Pas op', 'Remmen!','Doe de ruitenwissers aan', .... Ik haat dat!

Ongeveer een jaar geleden (ik mocht terug autorijden) ... We hadden besloten om met het gezin iets samen te doen, maar wat, mijn man gaat niet graag naar iets voor kinderen. De kinderen wilden naar de cinema gaan en mijn man besloot maar tegen zijn goesting, mee te gaan. Hij wilde niet autorijden, mama moest rijden. Ik werd dus slecht gezind, 'Sorry, ik rij niet, jij moet rijden!' Het was al ruzie, hij reed dan want ik wou niet rijden, maar vijf minuten later was het nog erger ... hoog lopende ruzie. Mijn man draaide om en hij heeft mij afgezet, terug gedraaid en hij is samen met de kinderen naar de cinema gegaan. Ik stond huilend op de oprit en ik had mijn gsm niet bij en ik had geen sleutel mee. Ik kon niet binnen ... de veranda was wel open en daar was het koud. Ik haatte alles! 

Ineens hoorde ik de bel, ik kwam terug uit de veranda en zag dat mijn broer en zijn vriendin er stonden en ze kwamen mij bezoeken of had mijn man gebeld? Nee, mijn broer kwam mij bezoeken, terug juist op 'ruzie' momenten. Mijn broer hielp mij ... ik huilde ... 'mijn man haat mij, hij is boos, ik maak altijd ruzie, ik rij niet graag en zeker niet als mijn man naast mij zit want dan zegt hij dat ik niet kan rijden, ... ik haatte alles´. Mijn broer zei dat ik veel beter praatte ... ik zag dat als een compliment.

Ja ... ik weet niet meer hoe het toen was afgelopen ...

Zo´n hoog lopende ruzie duurt wel een drie of vier dagen, ik heb spijt en de ruzie wil ik dan oplossen maar mijn man is heel koppig, hij wil dan niet praten en dan word ik terug boos. Zo´n ruzie doet pijn, er is veel spanningen in ons gezin en mijn man wil dan scheiden. Ik wil niet scheiden, ik wil bij mijn kinderen blijven en in ons huis wonen. Ik ben veel sneller boos en emotioneler na mijn beroerte en mijn man heeft het daar moeilijk mee, hij zou graag terug een lieve vrouw hebben. Hij heeft ergens gezegd dat hij wilde scheiden en dat hij een huisje voor mij en mijn kinderen wilde kopen. Ik vond dat zo lief, zo´n lieve man heb ik, ik wil bij hem blijven, ik heb hem graag, ik probeer me normaal te gedragen.

De commentaren zijn gesloten.