12-01-11

Dwangneurose

Misschien was het teveel – ik werkte met veel overuren, deed sport, deed mijn huishouden, voedde 3 kinderen op, maakte gezond eten voor mijn kinderen, van mij moesten ze ook veel leuke dingen doen, zich ontplooien, sporten en veel activiteiten doen. Ik deed alles voor mijn kinderen en ook voor mijn werk. Misschien was ik te perfect, te ijverig – ik had (en heb nog steeds) een beetje ‘dwangneurose’ … alles moest (en moet) perfect zijn en nog …

Veel lotgenoten (mensen die een cva hadden gekregen) waren ‘te ijverig' en hadden teveel 'stress’ ... Was dat de oorzaak?

Sommige dingen deed (en doe) ik niet hoor omdat ik dat niet leuk vind en ook niet belangrijk vind. Strijken … veel vrouwen strijken gemiddeld 5u per week, moet dat, ze strijken zelf een washandje? Ik strijk heel weinig, misschien maar 2u per jaar. Echt, ik koop ‘katoen met een beetje synthetisch’ kledij dat niet kreukt en ik gebruik de droogkast. Dus ik strijk niet. Die vrouwen die veel strijken, hebben ook een beetje dwangneurose!

Commentaren

Hallo, ben toevallig op je blogje terecht gekomen en langer blijven lezen dan voorzien ... een ontroerend verhaal ... tja men beseft niet altijd dat gezondheid het belangrijkst is in het leven, we staan er niet echt bij stil wat de gevolgen zijn als er wat misloopt.
Het was leerrijk hier te vertoeven, en kom nog eens terug lezen. Ik ga je een linkje geven op m'n blog, als je dit wil tenminste.
Ik wens je het allerbeste toe, groetjes

Gepost door: Chris | 16-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.