02-01-11

Prettige feesten?

Prettige feesten? Kerstavond, kerstmis, oudejaarsavond, nieuwjaar ... lekker eten en veel praten met familie en vrienden. Ik voel me asociaal, ik kan niet goed converseren, ik moet mij concentreren om een conversatie te volgen en ik kan dan ook moeilijk inpikken in die conversatie. Na een kwartiertje ben ik het moe, ik kan niet volgen en ik voel me eenzaam in het gezelschap. Vroeger moest ik mijn tranen wegbijten en nu heb ik al door dat ik niet kan volgen. Ik vlucht dan weg naar een zetel en droom, de kinderen kijken naar de TV en ik begrijp het programma niet en ik verveel me, ik word moe, geeuw en ik doe een dutje. Asociaal? Geen interesse?

Ik heb een goeie vraag gesteld? Ik weet niet of het een goede vraag is maar kom ... veel mensen antwoordden dat je niet verplicht bent om te gaan feesten. Ik vind dat het egoïstisch is om echt mijn leven te leiden. Ik ben veranderd en mijn gezin heeft het ook heel moeilijk. Ach, misschien heb ik gewoon aandacht nodig? Het is soms gewoon moeilijk eenzaam in een gezelschap te zijn ... en ik heb geen leuke alternatieven.

Als ik interesse heb dan gaat het beter dan kan ik mij concentreren ...

Veel mensen praten over koetjes en kalfjes (=praten over onbelangrijke dingen, juist een woordspeling geleerd). En veel mensen willen ook niet weten hoe het met mij gaat.

Een programma volgen, het gaat al iets beter, af en toe lukt het ... zo was er een film met een persoon met een lichamelijke handicap als hoofdrol. Dat interesseerde me wel en de rode draad kon ik volgen, details zijn soms moeilijk voor mij.

Mijn interesse is ook wel veranderd!

Commentaren

Zelf heb ik ook problemen om een gesprek met meerdere personen te volgen, al heb ik geen afasie. Op een of andere manier kan ik mij daar niet voldoende op concentreren. In een groter gezelschap wordt er dikwijls geluisterd naar degenen die het luidst praten, maar dat zijn niet noodzakelijk de interessantste. Ik kom het best tot mijn recht in een gesprek met één, twee of maximum drie andere personen. Dan kan ik zelf soms ook een beetje richting geven aan het gesprek en onderwerpen aanbrengen die me goed liggen. Misschien is dat bij jou ook zo, dat je je beter kunt concentreren als je je ergens moet op focussen dan als je je aandacht moet verdelen.

Gepost door: pelgrimpje | 06-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.