11-12-10

Mijn job

Toen ik begon te weken heb ik eerlijk en rechtuit aan mijn baas en mijn collega’s verteld dat ik bepaalde dingen niet goed kan: meetings, discussies, communiceren…

 

Nu mijn job van vroeger was weinig communiceren, wel veel berekeningen maken en veel routinewerk, dus dat gaat wel lukken.

 

Ik heb twee maanden 50% gewerkt en ik was dan 50% ‘ziek’. Ze noemen dat activiteit tijdens een periode van arbeids-ongeschiktheid. Goed dat het bestaat want het was voor mij  tijd om mezelf te bewijzen! Het ging vrij goed, ik kon mijn werk aan en was ’s avonds niet uitgeput. En dus ben ik dan gewoon gaan werken, zoals vroeger, 80% want woensdag ben ik er voor mijn kinderen. Ik was niet ‘ziek’ meer!

 

Ik doe ongeveer hetzelfde werk dan vroeger, alleen iets minder werkdruk. Als ik mijn collega’s vergelijk dan werk ik 'gemiddeld', terwijl vroeger werkte ik 'teveel' (ik werkte sneller en deed kosteloze overuren).

 

We werken met een team, een team van verschillende specialisten en een teamleidster die de taken verdeelt. Ik doe mijn taken en zij doet de communicatie. Dat klikt heel goed!

 

Ik doe veel routinewerk, zoals vroeger, ik was en ben daar heel goed in, ik automatiseerde heel veel (excel, websites, …) en dus was er veel tijdsbesparing want manueel werk is heel arbeidsintensief. En al mijn collega’s gebruiken nog steeds mij geautomatiseerde programma’tjes en daarom maken we ook minder menselijke fouten.

 

Ik was een bescheiden meisje en ik dacht dat ik wel ooit zou promoveren want God zag dat het goed was. Maar door mijn beroerte heb ik wel door dat ik weinig kans meer heb om te promoveren. Ik kan niet goed praten, hoe kan ik mezelf nog verkopen? En ergens heb ik unieke talenten, veel collega’s hebben mij nodig! Ik ben trager ivm taal maar ik heb mijn unieke talenten nog!

 

Ik had frustratie, ik heb harder geroepen, ik had zoveel gedaan en ik heb niks gekregen en nu is het te laat! Ik heb een paar maanden geleden, uiteindelijk een zoethoudertje gekregen van mijn baas… een award. Toch nog iets …

 

Thank you for your relentless commitment to simplifying our work, saving the business time and money. Well done. Your passion, commitment and excellence in this work is an inspiration to others.

 

Ah, ergens heb ik geluk, ik heb een leuke job, ik werk zelfstandig en uitvoerend. Ik ben begonnen beneden aan de ladder en daar ben ik blijven hangen. Ik was gewoon te bescheiden. Nu ben ik wel blij dat ik niet bovenaan de ladder zit want dan zou ik vallen en waarschijnlijk geen werk meer hebben!?

 

Nu gaat het vrij goed, ik ben al bijna 1 jaar aan het werken! Ik heb minder frustraties, ik kan al veel beter communiceren. Ik werk goed maar ik ben nog altijd iets trager ivm taal.

De commentaren zijn gesloten.