07-12-10

Mijn probleem

Een paar maanden geleden kreeg ik een e-mail van een lotgenoot. Hij heeft naar mijn blog gekeken en hij vond dat stukje  herkenbaar. Hij heeft woordvindingsproblemen, als hij een woord niet vindt dan neemt hij een ander woord of ... en dat is niet helemaal wat hij wilde vertellen en de luisteraar reageert soms boos.

Het lijkt soms op een bevel: Ruim op! We hebben teweing woorden om het te nuanceren: Ik zou echt graag willen dat je nu gaat op ruimen, alstublieft?!

Als je te weinig woorden hebt (je hebt afasie, je kan niet goed praten en je bent moe) dat wordt je gewoon boos! En dan is er ruzie ... Je wilt geen ruzie maken, je bedoelt het niet zo en toch ... ruzie ... de luisteraars (gewone mensen) hebben weinig geduld en zij zien onze problemen niet.

Deze lotgenoot mailde de link van mijn blog naar een persoon, die hij graag heeft. Die persoon heeft moeite om hem te aanvaarden. Mijn lotgenoot hoopte dat die persoon die blog leest! Want, zijn probleem is hetzelfde probleem dat van mij. Ik weet niet of die persoon mijn blog heeft gelezen ... hopelijk hielp het?

Ik weet wel dat mijn man mijn blog niet wilde lezen, hij vond 'ziek zijn' niet interessant zeker en ik vond dat spijtig ... ik ben wel ziek, spijtig genoeg, ik heb wel steun en aandacht nodig!

Ik had ruzie (koude oorlog?) vorige week en ik wist niet waarom en nu weet ik waarom ...  Recent heeft hij toevallig ergens een stukje van mijn blog gelezen (via google ofzo) en hij was boos ... dat stukje was over 'ruzie' en hij vond dat ik teveel negatief over hem had geschreven. Ik heb gezegd dat hij maar verder moet lezen, ik schrijf ook wel lieve dingen over hem en ik schrijf ook slechte dingen over mijzelf (ik ben prikkelbaar, ik ween veel voor niks, ...). Hij heeft waarschijnlijk meer stukjes gelezen, en hij is heel lief nu! Dus ben ik wel blij. Misschien begrijpt hij mij beter?!

Ik kan al veel beter schrijven, al goed nuanceren, maar ik schrijf wel 'trager' en ik gebruik tools (synoniemen, woordenboek, ...). Mondeling is het soms nog moeilijk voor mij, ... ik ben dan, vooral als ik moe ben, 'kort' (bits en beknopt = een heks dus!). Ik heb soms woordvindingsproblemen of de zinconstructies zijn niet helemaal juist.  Ik moet mij echt inspannen om te zeggen wat ik wilde zeggen en dan ben ik gewoon moe, geen zin, laat mij met rust! Tja afasie ...

De commentaren zijn gesloten.