26-12-09

Kerstdagen

Op kerstavond kwamen de schoonfamilie bij ons, ik maakte het eten, pfff, mijn man heeft wel geholpen, hoor! Op kerstdag gingen we naar mijn ouders met de hele familie. Alles ging vrij goed, geen ruzie, ik kon al tamelijk praten, maar met een groep was het soms moeilijk voor mij dan kon ik de conversatie niet goed volgen.

Op tweede kersdag was mijn man gaan jagen en wij gingen naar een optreden/theater in de parochiezaal. Het sneeuwde niet meer, de wegen waren gestrooid maar het fietspad was nog bedekt met half gesmolten sneeuw. Mijn dochter was gevallen en uiteindelijk fietsten we dan op de baan ipv het fietspad. Met de wagen rijden is veiliger dan fietsen! En ik mocht niet rijden ... pfff ... nog twee weken ... dan mag ik met de wagen rijden!!!

Het theater was heel leuk, vond ik, het ging precies over mij, ik zei soms het omgekeerde dat ik wilde zeggen ... ik wilde boven gaan en ik zei, ik ga naar beneden ... en dus hadden we regelmatig ruzie of soms vonden mijn kinderen het grappig ... Ook de ontkennende woorden 'niet' en 'geen' waren soms verkeerd, een ontkennende zin zegt het omgekeerde van een bevestigende zin. Wauw moeilijk ... begreep er niks van.

Het verhaal:  De koning Achterstevoren kruipt 's morgens klaarwakker in zijn bed en groet zijn bovendanen met een nietgemeend "tot gisteren". Samen met Koning Achterstevoren, werkvrouw Walter en de kabouters wordt het een achterstelling boordeleeg muziek en verrassingen in het koninklijk park.

De commentaren zijn gesloten.