18-12-09

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!

Een stukje uit de krant ...

Sneeuw zorgt voor chaos: 510 kilometer file (17/12/'09 gva.be) De sneeuwval heeft Vlaanderen donderdag verrast. Op zowat alle belangrijke autosnelwegen en secundaire wegen stond het verkeer stil, of ging het stapvoets. De chaos was compleet. In totaal stond er op de Vlaamse wegen een nooit geziene file. "Een file van 510 kilometer is de langste afstand in minstens 25 jaar".

Vermits er zoveel file was die donderdag en alle wegen waren nog niet sneeuwvrij, had mijn man besloten om van thuis te werken. Ik mocht dan niet computer Onbeslist... 's Namiddags ben ik wel met de fiets naar de logopediste gegaan, het was wel spiegelglad.

Mijn kinderen hadden 's avonds sport, mijn schoonmoeder zou normaal de kinderen en mij oppikken maar ik heb gebeld dat mijn man ons gaat vervoeren. Mijn schoonmoeder was opgelucht, zij rijdt ook niet graag in de sneeuw. Ik vertelde ook dat we niet meer kunnen gaan fitnessen, de fitness was failliet!

Wij reden dus 's avonds naar de sporthal. Ik was toen ook slecht gezind, mocht niet computeren, mocht niet fitnessen, ... Mijn man zei ineens in de auto dat hij naar de kapper ook moet, straks, .... Ik was geïrriteerd!

De kinderen gaan sporten en daarna gaan de twee oudste ook zwemmen, mijn schoonmoeder deed de laatste maanden haar 'vrijdagavond taxi taak', mijn man wist dat allemaal maar hij vergat het want hij gaat normaal elke vrijdagavond naar de hondenschool. Hij kan dan toch niet naar de kapper gaan, hij moet die afspraak afzeggen!

Ik had ook aan mijn man gevraagd een paar weken geleden dat mijn kinderen naar de kapper moeten gaan. Ik dacht dat hij ze dan wel zou meepakken, een afspraak voor hun vier. Hij dacht dat ik het zou regelen voor mijn kinderen.

Ik werd nog bozer (en ik kon ook niet goed praten): 'Zeg ik heb duidelijk gezegd dat jij het moest regelen. Je bent weeral een dikke egoïst en voor mij is het moeilijk om te telefoneren'. En hij antwoordde: 'Jij hebt gezegd dat jij het gaat regelen'. Ik werd razend: 'Ben ik het weer? 'Heb ik het omgekeerde gezegd dat ik wou zeggen? Ik heb afasie, ik heb dat soms, ik zeg beneden terwijl ik boven denk?' Hij kleineerde mij. Ik deed de portier van de auto open, en liep weg ...

Tranen, tranen en nog eens tranen!

Impulsief...  misschien ... ik wilde al wel een paar keer weglopen, ... zoals ergens een zondagavond samen eten met mijn gezin bij mijn ouders, mijn man lachtte met mij of vernederde mij en dan werd ik boos en begon te wenen, ik wou echt weglopen maar ik had mijn handtas niet bij ... dus dan kon ik niet weglopen ... nu had ik mijn handtas (geld,gsm,...) bij ... ik vluchtte gewoon weg van al die ruzie en van mijn handicap (afasie) ...

Kwetsbaar... ik was gewoon heel kwetsbaar, een grapje over mijn handicap (of is dat kleineren, vernederen, lachen met mij) dan begin ik gewoon te wenen ... Ik haatte dat!

De commentaren zijn gesloten.