14-12-09

Trukendoos

Tijdens de therapie was de logopediste eventjes weg, de deur uit naar haar privévertrekken. Onmiddelijk kwam ze van achter de deur tevoorschijn met een dienblad vol alledaagse voorwerpen: een luciferdoosje, een boek, bestek, een ring, een schaar, een kaars, een kandelaar,... Ik vond het grappig, ze had weer nieuwe ideeën uit  haar trukendoos gehaald!

Ze gaf 'bevelen' en ik moest het uitvoeren. De bedoeling was om het begrijpen van instructies te oefenen. Ze zei: 'Leg de lange lepel onder het boek  en steek de kaars aan', 'Doof de kaars uit en steek de ring in het luciferdoosje', enz ...  Ze heeft hetzelfde een paar dagen erna nog eens gedaan.

Ik vond het wel toffe oefeningen. Ik kon het uitvoeren en begreep het meestal, wel met vertraging, ik moest mij echt concentreren. Ik vond ook dat mijn logopediste zo vlot praatte, dat ze de instructies zo uit haar mouwen kon schudden*.

Nu, ik kan dat nog altijd niet 'iets uit mijn mouw schudden', ik doe mijn best om echt te schrijven wat ik wilde schrijven maar ik moet heel veel googlen (woordenboek, synoniemen, ...) om een mooie tekst te schrijven ... dit stukje was 1u werk, de blauw gedrukte woorden heb ik gevonden op internet?!

*Woordenboek: 'Iets uit zijn mouw schudden' betekent 'zonder moeite met iets komen'.

De commentaren zijn gesloten.