07-12-09

Post van Lot

Ik kreeg post van Lot en dan was ik heel gelukkig.

Ze gaf raadgevingen en waarschuwingen. Ik had een beetje schrik dat ik uitgeput ga zijn na het werk. Ergens was ik blij dat ik halftijds mocht beginnen, dat het mocht van de mutualiteiten en van mijn werk. Eens zien of het echt vermoeiend ga zijn, ik was zelden moe, dus ik hoopte dat ik niet doodop ga zijn.

Ik had ook al door dat het niet al manengeur en rozenschijn zal zijn, sommige collega's ontweken me op het sinterklaasfeest en er werd al geroddeld over bij wie ik ga samen zitten, ik had immers geen kantoor meer.

Mails:

Lieve Afa,

 

Blij te horen dat je in januari terug  half tijds mag gaan werken. Je zal zien dat 50% heel veel van je krachten en concentratievermogen vergt en na enkele uren verplicht bent van te slapen. Maar niet getreurd dat komt ook wel in orde. Ik veronderstel dat dit ca 6 maanden in beslag zal nemen alvorens je terug voltijds en met volle teugen van je job kan genieten. De verschijnselen en moeilijkheden die je nu nog ondervindt zijn normaal en vergen tijd, beetje bij beetje komt het weer goed. Afa wat men ook zegt en commentaar geeft mag je je niet aantrekken. Je gaat zien dat veel mensen de ziekte begrijpen en je respijt geven, en anderen helemaal niet waardoor je neerslag wordt en ik kan je met een gerust geweten zeggen dat ik emmers gevuld heb met tranen de eerste maanden dat ik terug ging werken.

Hou moed en probeer niet teveel te reageren, wij zijn veranderd (door ons hersenletsel) en onze omgeving heeft het ook niet eenvoudig om die andere persoonlijkheid te aanvaarden en te apprecieren. Het klinkt raar, maar het is voor iedereen moeilijk niet alleen voor de zieke maar ook voor vrienden,partners,kinderen,... maar met geduld bekomt men een goed resultaat.

Met mij is het ook op en af , de ene dag iets beter dan de andere maar ja dat zal wel voor iedereen zo zijn. Mijn moeder is overleden en dat doet zeker geen goed aan mijn moraal, moet dit gebeuren nog een plaatsje geven in mijn hoofd en hart.

Ik kom naar kerstlunch bij het werk en misschien zie ik je daar wel.

Ik ga je nu laten, het allerbeste en een dikke knuffel van

 

Lot

De commentaren zijn gesloten.