12-10-10

Spraakdwang

Ja oke, ik weet dat ik niet goed kan stoppen, ik praat graag! Ik schrijf ook graag, ik blog graag, ik mail graag!

Lotgenoten van de afasiedag vertellen mij dat ik vooral Afasie van Wernicke heb. Ik wist niet juist waarom, ik heb gemengde afasie, maar vooral Afasie van Broca: ik had woordvindingsproblemen en praatte niet vloeiend en had een telegramstijl ... nu gaat het veel beter, ik heb heel veel geoefend en ik praat vrij vlot nu!

Nu ik praat teveel, het noemt spraakdwang (Logorrhoea), typische kenmerken van Afasie van Wernicke. Heel raar, ik heb juist heel veel gepraat, heel veel geoefend en vandaar is mijn Afasie van Broca kenmerken bijna weg! Wernicke heeft Broca geholpen?

Ik heb mijn blog nog eens gelezen, bij week 2 tot 5 heb ik 'heel veel gepraat' en dus had ik wel zoiets als 'spraakdwang' ... ik heb het nu pas erkend dat ik dat had (en nog een beetje heb). Ik heb mijn blog geüpdated en heb een tag 'spraakdwang' erbij gecreëerd. Ik leer over mijn eigen.

Woordenboek

Afasie van Wernicke Kenmerken: Deze personen spreken heel vloeiend. Ze zijn geneigd om steeds maar door te praten (spraakdwang). Het taalbegrip is zwaar tot zeer zwaar gestoord. Ze begrijpen niet goed wat anderen zeggen. Ze verbeteren zichzelf niet.

Afasie van Broca Kenmerken: Deze personen spreken niet vloeiend. Ze spreken in zinnen van 1 à 2 woorden (telegramstijl). Ze hebben ernstige woordvindingsproblemen.

Commentaren

Ik vind het heel erg knap van u.

Geweldig! U heeft zoveel inzet getoond om beter te leren schrijven en praten!

En u schrijft heel weinig fouten!!

U bent een voorbeeld voor anderen.

Diep, diep respect!!

Gepost door: Ikke | 26-10-10

Reageren op dit commentaar

Dank u! Mijn dag is geslaagd door uw woorden ;-)

Gepost door: Afa | 26-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.