22-10-09

Mijn psycholoog

Ik ging niet naar de psycholoog maar ik 'moest' veel naar de logopediste, zij ziet altijd dat ik mij slecht voel. Zij zei, 'Kom vertel' ... en ik begon mijn frustratie te uiten: niet mogen rijden, mijn man, zijn hobbies, zijn hond, ik haat te worden gefilmd, ruzie, boos worden, onbegrip, mijn taalprobleem, ...

Ik voelde me wel schuldig dat ik zoveel vertel, ik wou naar de logopediste gaan om mijn taalprobleem op te lossen, nu dit was veel meer dan dat ... Er was ook wel een band, zij heeft ook kinderen en dezelfde ideeën en principes. Het klikte heel goed! Zij vertelde ook soms een paar private dingen of ze toonde eens foto's van haar kinderen, ... voor mij voelde het een beetje als een vriendin.

Toen ergens had ik ook ruzie met mijn man, mijn man begreep mij nooit en ik riep 'Mijn logopediste begreep mij wel, toch nog iemand die mij begrijpt!' En mijn man riep terug: 'Verhuis dan naar jou logopediste!' en hij was heel boos!

Mails:

Goed nieuws dus

M.

----

Hallo M.,

Alles gaat goed hoor. De kinderen zijn lief, ze helpen mij. Mijn man helpt ook (soms). Mijn frustratie is om niet te mogen rijden, maar ja … dat is het leven zeker. Het klikt tussen mijn logopedist. Zij is niet alleen een goede logopedist maar ook precies een psychologe. Het helpt!

Groetjes, Afa

----

Dag Afa,

Dat is zeer goed nieuws. Je mailtje vind ik echt plezierig.

Zeker volhouden. Hoe gaat het met de kinderen en je man?

Groetjes, M.

----

Hallo M.

Drie maanden geleden heb ik in het ziekenhuis gelegen – hersenberoerte/afasie. Jij was mijn logopedist in het ziekenhuis. Je hebt toen mijn e-mail adres gekregen. Ik vond je wel een toffe logopedist en vandaar wil ik gewoon zeggen “bedankt”.

De laatste twee maanden ga ik 4x per week naar de logopedist. Het gaat al veel beter. Ik kan al praten, ik maak wel een aantal fouten maar ik doe mijn best. Dus gewoon bedankt.

Groetjes, Afa

De commentaren zijn gesloten.