19-10-09

Mijn moeder

Mijn moeder heeft enkele jaren niet meer gereden, mijn vader reed altijd. Vermits hij niet meer mocht rijden door zijn hartoperatie en ik mocht ook niet rijden, deed mijn moeder haar rol.

Maandagavond reed mijn moeder naar ons, de kids en ik werden opgepikt en mijn moeder reed verder naar de sporthal. Mijn moeder is nooit goed geweest om de weg te vinden, dus ik moest telkens zeggen, rechtdoor, naar rechts, naar links, ... Ik wist de weg maar ik praatte niet zo goed, ...

Mijn kinderen deden sport en mijn moeder en ik gingen dan naar de cafetaria, we dronken iets en we babbelden. Ik genoot ervan, elke maandag was er 'koffieklets', ik en mijn mama. Ik dronk wel geen koffie maar fruitsap ;-) maar het was heel leuk.

Dinsdag kwam mijn moeder ook naar mij en ze kwam mee verven. Mijn moeder is een goede doe-het-zelver, ze wist de trucs en de tips en ze gaf raad. We hadden veel werk, de houten ramen schuren, dorpels en vensterplanken afplakken met schildersplakband en oude kranten, en dan verven. 's Middags aten we boterhammen en dan verfden we verder. En dan moesten we de verfborstels reinigen. Pfff ... tot de volgende verf-dinsdag? Goed dat mijn moeder hielp!

En dan die zondagen gaat mijn gezin ook eten naar mijn ouders, en als mijn man er niet bij was dan pikte mijn moeder ons op en we werden met gevulde buiken teruggebracht!

Wat een lieve ouders hee!

 

De commentaren zijn gesloten.