24-10-09

Van een mug een olifant maken

Ik had moeite met spreekwoorden, gezegden en woordspelingen ... ik kon dat niet en ik deed dat niet zo graag (mijn logopediste gaf veel huiswerk ivm 'spreekwoorden'), ik wilde het niet van buiten leren, ik vond het niet leuk, ... nu gaat het al veel beter! De titel gaat over spreekwoorden, maar ook over ...

Dus van een mug een olifant maken, dat kon ik heel goed, veel ruzie maken en boos worden voor futiliteiten! Deze emoties zijn herinneringen, ergens in september - oktober - november, ... wanneer juist weet ik niet meer,  ... ergens ...  ik kan niet goed relativeren, ik overreageer, ik maak dus weeral een mug van een olifant ... ja ik ben veranderd door mijn cva.

Mijn hond had kuilen gemaakt in de tuin, ik was razend, en mijn stofzuiger was ook kapot en ik wou stofzuigen, ik was een woedende en huilende heks ofzoiets en er was niemand, alleen de hond, ... Mijn logopediste ging naar mij komen voor de woensdag afspraak en ik dacht, ik ga bellen dat zij niet moet komen want ik was emotioneel gebroken maar ik durfde niet bellen, en ze is gekomen en toen was ik al gekalmeerd.

´s Avonds toen ik mijn kinderen in bed heb gestoken, wilde ik mijn computer aan doen. Mijn computer werkte niet en had een virus. Ik was furieus, volgens mij heeft mijn man porno gekeken op die computer, stomme man en stomme computer en ik was woedend en ik belde naar mijn man (die aan het jagen was, die weeral geen tijd voor mij maakte), ik riep vanalles (kon niet goed praten), hij moet er mee stoppen, en geen filmpjes kijken, of ben ik het, ben ik gehandicapt, ben ik niet mooi genoeg, moet ik scheiden, ... weet ik wat nog allemaal, verschrikkelijk gevecht, ...?! Vroeger voor mijn beroerte was ik ook heel boos voor zoiets, ... nu was ik veel emotioneler en ik kon niet discussiëren: ik kon geen zinnen maken, ik brabbelde, weende en riep alleen maar, ik zou echt weglopen of mijn man doodschieten (figuurlijk), uiteindelijk heeft hij begrepen dat het echt niet kan en hij doet zoiets niet meer (hoop ik).  Ik ben nog altijd samen met mijn man hoor ... mijn man wilt nog altijd bij mij blijven (en ik ook).

Ook ergens was er een traditie van mijn man zijn familie dat ze elkaar cadeautjes geven voor elkaars verjaardag. De cadeautjes werden groter en ze wisten niet meer wat te geven en het werd geld, de ene gaf geld en de andere gaf dat geld terug, wel ergens een beetje stom. Nu mijn man was het ook beu en hij had in plaats van geld,  krablotjes gekocht voor zijn broers verjaardag. Ik werd razend, toch geen 50 Euro voor krablotjes, dat kan toch niet? Zoveel geld voor niks?! Grrrrr... Ik heb ook wel eens krablotjes gekocht hoor maar dan toch niet zoveel, maar een paar lotjes. Hij kan toch een waardebon kopen ofzoiets. Mijn principe klikte niet met zijn zienswijze dus hadden we een denderend conflict. Uiteindelijk hebben we iets anders gekocht, de krablotjes hebben we verdeeld: een 5-tal mensen hebben krablotjes gekregen van de kerstman.

En nu verder ... ik kan al goed schrijven hee ... het lijkt of ik goed schrijf maar ik gebruik http://synoniemen.net/  Ik oefen heel veel (ik doe dat graag), en het gaat beter en beter, misschien schrijf ik eens een boek?

boos - razend - woedend - furieus

ruzie - gevecht - conflict

De commentaren zijn gesloten.