23-10-09

Administratie

Al die administratie is soms wel moeilijk (en zeker als je afasie hebt) ...

Ik wilde de papieren voor de hospitalisatie verzekering afhandelen, ik mocht de kosten (dokter, logopedist, medicatie) drie maanden na mijn ziekenhuisopname aanrekenen. Een tweetal jaren geleden heb ik mijn spataders operatief laten verwijderen en ik wist nog wat ik moest doen, ik heb het vroeger document geopened en opgeslagen als 'beroerte-ziekenhuisopname', ik heb alles bijgewerkt en ingevuld en dan heb ik het document geprint en aangetekend opgestuurd. Een maandje later kreeg ik mijn geld terug.

Ik kreeg ook een formulier van de mutualiteiten, het was in verband met vakantiedagen, hoeveel dagen vakantie heb ik nog.  Ik moest dat aan de loondienst afgeven, de loondienst was in Engeland, dus ik moest het opsturen met de post en ik kreeg ook wel e-mails heen en terug voordat alles inorde was (e-mails tussen de secretaresse en de loondienst en ik was gecopieerd). Ik had nog veel vakantiedagen, iets minder dan 20 dagen, dat is bijna 1 werkmaand, ik had iets van hoe gaat dat juist, kan ik mijn verlof nemen na januari of niet, krijg ik 'vakantie'geld van mijn werk en geen geld van de mutualiteiten of wat moet ik juist doen? Wanneer mag ik werken, tot eind november ben ik ziek en dan? Ik wilde die dingen vragen aan de Human Resources en ik wilde ook eens met de bedrijfsdokter praten, mag ik al werken of nog niet. Dus mailde ik naar een paar collega's om telefoonnummers en namen te krijgen van de verpleegster/bedrijfsdokter/Human Resources. Ik zat ook op internet te zoeken ivm mutualiteiten, veel lezen dus (moeilijk voor mij).

Regelmatig was ik 'fietsende' klant bij een copy-center (krantenwinkel met een kopieermachine) om de attesten, getuigschriften (en ook taal-oefeningen) te kopiëren, ik was ook klant bij de post en de mutualiteiten. Gewoon informatie, niet belangrijk maar ik moest fietsen, ... ik mocht niet rijden ...

De commentaren zijn gesloten.