01-10-09

Fietsen

Als ik fietste en de zon scheen dan wapperden mijn haren en ik voelde mij een vogel, ... ik had echt vrijheidsgevoel, en ik miste mijn auto niet!

Mijn vrijheidsgevoel is een stuk minder met een fietshelm (mijn verjaardagscadeau) maar ik kreeg misschien wel een veiligheidsgevoel. De fietshelm moest mijn deel van de hersenen die nog in goede staat zijn, beschermen anders heb ik geen verstand meer.

Ik fietste wel graag maar toch, soms, ...

Ik moest mijn kinderen van school gaan halen met de fiets, het regende, nee infeite het goot! De meisjes en ik waren doorweekt, kleddernat, brrrr!

In ons dorp hebben we een wijkschool (kleuterklas en eerste leerjaar), dicht bij mij en een dorpschool (kleuter- en basisschool), een twee kilometer van bij mij. Vroeger zaten de kids wel in de wijkschool maar nu zitten de meisjes in de dorpsschool. Er is een pendelbus van de wijkschool naar de dorpschool en terug. Ik vroeg* aan de directeur of de meisje mee mochten met de pendelbus, en het mocht! We hadden een oplossing** gevonden!

Dus fietsen is wel leuk maar regen niet, autorijden mocht ik niet dus werd het de pendelbus...

 *Iets vragen aan de directeur is niet gemakkelijk, ik kon niet goed praten, en de directeur begreep het niet direkt, ik vertelde dat ik niet mocht autorijden en uiteindelijk ging hij akkoord. Ik voelde me wel slecht en kan niet vlot praten en had moeite om mijn tranen te verbijten.

**De dokters vonden dat ik rigide en niet flexibel ben en geen alternatieven kan vinden. Ik kan dat wel, ik heb dat genoeg bewezen, vind ik. Alles gaat maar het is soms moeilijk!

Commentaren

ik kreeg in 2005 een zwaar herseninfarct met uitvalverschijnsel naar links, maar thans ben ik goed hersteld en kan ik weer vlot spreken en normaal stappen, wie kent er mensen wat ook ooit een herseninfarct kregen en later toch weer terug konden fietsen op een tweewieler?wil je het mij a u b laten weten want ik trek mij daar aan op

bedankt voor de moeite
vriendelijke groeten
André

Gepost door: andré | 02-09-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb geen verlamming gehad en kon direkt fietsen. Sommige kunnen wel terug fietsen ...
http://ik-na-cva.skynetblogs.be/archive/2012/09/03/fietsen-op-een-tweewieler.html

Gepost door: afa | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

hallo, ik had in 2005 een zwaar herseninfarct maar ben thans goed hersteld, nu wil ik scal acunpunctuur laten doen om mijn evenwicht te herstellen weet iemand of dit gevaarlijk is om een hersenbloeding te krijgen ?
Groetjes

André Grammet

Gepost door: andré | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

Geen idee, best eens vragen aan je dokter of je neuroloog.
Groetjes,
Afa

Gepost door: afa | 06-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.