09-09-09

Mijn zoon

Mijn zoon had het moeilijk in het eerste middelbaar: het uurrooster - welke boeken moest hij meepakken, de agenda - wanneer krijgt hij toetsen, en zo van die dingen. En hij was niet ordelijk, al die boeken en schriften waren in hoopjes in mijn woonkamer en keuken. Ik was er moe van en ik riep boos dat hij het boven op zijn kamer zijn rommel moest ordenen. Mijn zoon is oud en wijs genoeg, vond ik, hij moet het zelfstandig doen! Ik had al genoeg problemen.

Hij wou ook naar een verjaardagsfeestje gaan, zo een 15 km van ons huis. Ik mocht niet rijden dus hij moest dan maar fietsen. Hij wilde niet fietsen, hij vond het te ver. Hij wilde graag dat hij mee mocht rijden met de mama van een vriend. Ik moest telefoneren om het te regelen en ik durfde en wilde niet omdat ik niet vlot kon praten, ik schaamde me. Mijn zoon is 12 jaar, hij kan toch zelf wel bellen zeker en het regelen, hij is toch slim genoeg?

Ja hij moest teveel doen, hij had geen mama die hielp. Hij moest zelf fietsen naar school, naar de sportzaal, naar de chiro, alles zelf regelen,  en ... regelmatig was er ruzie. Ik was geen goede mama meer. Ik wilde wel zijn boeken kaften en schrijfgerief kopen maar meer niet. Hij moest het zelf doen!

De commentaren zijn gesloten.