04-09-09

Poetsvrouw

Mijn poetsvrouw was op vakantie en normaal zou ze terug komen. Ik kreeg een telefoontje* van het poetsbureau en zij vertelde dat de poetsvrouw en haar dochter in Wit Rusland blijven bij haar familie. Pech, ik had geen poetsvrouw niet meer.

Eind september kreeg ik terug een telefoontje*, de dochter van de poetsvrouw had heimwee en ze komen terug naar België!? Ik was blij want die poetsvrouw was heel goed! Ik kreeg terug een poetsvrouw, joepie! De poetsvrouw heeft twee of drie keer gekuisd in oktober, dan kwam ze niet omdat ze een platte band had, dan is ze nog eens gekomen en dan is ze verhuisd. Pech, weeral geen poetsvrouw meer.

De poetsbureau vond geen poetsvrouw voor mij meer, ik wilde een poetsvrouw van vrijdag voormiddag en dus lukte het niet. Ik heb nog altijd geen poetsvrouw en een aantal dienstencheques heb ik terug geruild voor geld, mijn dienstencheques waren bijna vervallen.

Pech! Ik moest/moet zelf kuisen!

Mijn poetsvrouw was een hele goede poetsvrouw. Ze kon niet goed Nederlands praten, haar moedertaal was Russisch. Maar zij vond mijn taalfouten, ik zei bijvoorbeeld 'tot morgen' in plaats van 'tot volgende week' ... stom hee, ik voelde me slecht!

*telefoontjes waren heel moeilijk voor mij, luisteren en dan nog antwoorden, verschrikkelijk, ik wilde graag vlot praten en ik voelde me rot ... mentaal gehandicapt ... idioot

 ----

Ik kreeg regelmaat nieuwe 'woordenschat' van de logopedist ... en ik moest zinnen maken met woorden ... ik deed dat als huistaak, uren werkte ik om een paar zinnen te maken, het was veel werk voor mij, mijn huistaak was tamelijk goed en de logopedist verbeterde het dan ... Ik weet wat ik moet doen maar ik kan niet goed uitleggen wat ik moet doen ... moeilijk hee ... taalstoornis!

Woordenschat: Cheques ...

Ik: Cheques bestaat niet meer. Een ander voorbeeld is dienstencheques. Ik stort het geld om de dienstencheques te bestellen. Binnen een week ontvang ik de cheques bij de post. Ik heb een poetsvrouw en geef een cheque per gewerkt uur aan haar. Ik schrijf de datum, ik kruis 'Huishoudelijke hulp' en ik onderteken.

Gecorrigeerd: Cheques bestaan niet meer. Een ander voorbeeld is dienstencheques. Ik stort het geld om de dienstencheques te bestellen. Binnen een week ontvang ik de cheques per post. Ik geef mijn poetsvrouw een cheque per gewerkt uur. Ik schrijf de datum, ik kruis 'Huishoudelijke hulp' aan en ik onderteken.

De commentaren zijn gesloten.