02-09-09

Plannen

De school begon. Sommige avond en weekend activiteiten begonnen ook. Dus het was vrij druk.

Mijn zoon fietste elke dag naar de middelbare school (2x5km heen en terug). De meisjes en ik fietsten naar de lagere school (2x2km heen en terug).

Ik kreeg ook het uurrooster van de logopedist voor het schooljaar. Het uurrooster was prima, vond ik, ik ging naar de logopist terwijl de kids naar school gingen.

Het plannen van de  activiteiten waren nog niet helemaal op punt, mijn kids deden proeflessen, gewoon kijken of het leuk is of niet, en ik wou ook wel zien of andere kinderen mee gaan doen of niet. Ik mocht niet rijden dus vroeg ik of mijn kinderen mee mogen rijden. Ik vroeg ook of mijn moeder en mijn schoonmoeder kon rijden en wanneer. Een deel was klaar en afgesproken: 'elke maandag brengt mijn moeder de kids en ik naar de sporthal: de kids doen sport en ik kan babbelen met mijn moeder en/of vriendinnen in de cafetaria, mijn man haalt ons terug', 'elke dinsdag brengt mijn schoonmoeder mijn dochtertje naar de sporthal en mijn man haalt haar terug' en 'elke vrijdag komt mijn schoonmoeder eten, ik maak eten, daarna brengt mijn schoonmoeder de kids en ik naar de sporthal: de kids doen sport en wij kunnen fitnessen (mijn schoonmoeder wilde ook fitnessen!), daarna brengt mijn schoonmoeder ons terug'. Ik was blij dat ze hielpen!!! 

Mails*:

Hallo,
Bedankt voor je e-mail.
Goed rusten en vitamines nemen en dat komt wel goed.
Vrijdag gaat niet – de kinderen spelen sporten (en ik doe fitness) – de oma (=schoonmoeder) mag rijden.
Woensdag zou gaan hoor (bezoek). De kinderen doen meestal sport voor plezier op woensdag (namiddag of ’s avonds) – maar ze vinden het nog leuker om naar verjaardagsfeestje te mogen gaan (af en toe van vriendjes).… mijn zoon wil graag badminton spelen en de andere meisjes wil gaan turnen (misschien) – … dus ik weet nog niet wil wat we gaan doen – misschien met de belbus? Fietsen? - … dus tja.
Ik weet nog niet dat ik heb verteld dat ik niet mag rijden (6 maanden wetgeving ivm hersenberoerte) – …
De kinderen deden veel sport en ik was taxi chauffeur dus het is moeilijk.
Ik moet elke dag 1 uur oefenen met de logopedist (ma – woe – do – vrij) en daarna moet ik huistaak maken. Het is nu precies mijn school.
Ik fiets en terug naar de logopedist (ma-do-vrij), dat is toch 18 km (heen 9 km en 9 km terug). Op woensdag mag de logopedist rijden (thuis).
Dinsdag is mijn vrije dag – misschien kan ik eens bezoeken naar mijn werk (trein-metro).
De logopedist zei dat ik al goed kan praten (soms). Ik begin al beter te begrijpen (e-mail, tekst,…) … een halve bladzijde gaat al. Het schrijven (zinnen) is al beter. Dus het komt wel.
De dokter in het ziekenhuis zei meeste "beroerte" is een psychologisch probleem - geen werk, minder zelfstandig, taal problemen, communicatie problemen, familieproblemen, geen auto, enz... dus ik moet misschien naar de psycholoog. Mijn problemen zijn meestal ruzie (mijn man, communicatie) en auto. Dus ik ben niet altijd zo leuk.
Veel liefs, Afa

----

Dag Afa,
Ik was heel blij met je lief zwangerschapskaartje!
Het enige probleem dat er is, …. Ik ben nu extra vitamines aan het nemen om dit probleem op te lossen. (Dit is dan ook de reden waarom ik nog niet bij jou ben geraakt). Hopelijk is het snel opgelost want ik wil je wel nog eens komen bezoeken. Wanneer past het voor jou het best? (Ideaal voor mij zou zijn, na het werk op een woensdag of een vrijdag, maar als dit voor jou niet gaat, zoek ik wel een andere oplossing.)
Ik ben eens naar je blog gesurft en ik ben blij om te zien dat je al heel actief bent geweest! Het zal nu ook wel druk worden met het schooljaar dat morgen begint.
Laat maar eens weten hoe het nu met je gaat & hopelijk tot binnenkort! E.

*De mails zijn soms verkort, zoals private informatie heb ik afgeknipt of lichtjes veranderd. 

De commentaren zijn gesloten.