26-08-09

'Week'

Dinsdag bracht mijn man de kinderen naar de sporthal, ze hadden sportkamp en mijn schoonmoeder kwam ze om 4u terug halen. Mijn schoonmoeder kookte voor hun. ’s Avonds had mijn dochterje sporttraining en dus bracht mijn schoonmoeder haar naar de les. Na de training kwam mijn man ze halen en haalde hij de andere kinderen op.

Ik? Ik ging naar de logopedist met de fiets, ik deed het huishouden en ik computerde.

Ik mocht niet autorijden, de sporthal is 15 km van thuis, voor mijn kinderen is het te ver om te fietsen dus ik was gefrustreerd, ik wou ze brengen en halen en ik mocht niet. Ik deed de agenda’s van mijn kinderen en ik moest mijn man en mijn schoonmoeder ‘delegeren’. Ik haatte dat, ik wou hetzelf doen, ik wilde niet delegeren en ik kon niet goed communiceren (ja ik had afasie) en dus was er wel eens ruzie.

Woensdag bracht mijn man de kinderen naar de sporthal, hij vervoerde ook de fietsen (hij had twee fietsen dinsdag getransporteerd en de derde fiets woensdag), de twee oudste hadden een fietsdag, de jongste had geen fietsdag maar ik wilde zelf mijn kinderen om 4u halen, dus we fietsten dan terug naar huis. De kinderen vonden het wel zwaar, nog 15 km extra.

Ik? Ik fietste, ik denk wel 70km ofzo. Ik fietste naar de logopedist, dan terug en dan fietste ik naar een nonkel en dan fietste ik naar mijn ouders en dan fietste ik naar de sporthal en dan fietsten wij (ik en de kids) naar huis!

Ik wou mijn nonkel bezoeken, hij zei op een feestje dat hij mij wou bezoeken maar hij durfde niet, dus ik durfde alles …, ik heb hem graag heb en hij heeft een gehandicapte zoon, bij de geboorte te weinig zuurstof gekregen en dus zijn hersenen waren beschadigd. Ja … lotgenoten … dat hielp mij. Ik wou mijn ouders bezoeken omdat ik hun graag heb. Ik plande misschien teveel? Ik wilde niet geïsoleerd worden!

Mijn schoonmoeder wilde liever de kinderen halen, het fietsen is te zwaar voor de kinderen. Het is toch gemakkelijk voor mij? Ik wilde voor mijn kinderen zorgen! Ik wilde niet geïsoleerd worden, het zijn mijn kinderen hoor! Ik wist dat ik niet alles kan, ik mocht niet rijden, maar ik mag toch wel eens een keer samen fietsen!

Donderdag bracht mijn man de kinderen naar de sporthal, hij werkte van thuis en dan haalde hij de kinderen terug na het kamp.

Ik? Ik deed het huishouden en fietste naar de logopedist en terug. Ik maakte een koude schotel voor ’s avonds voor de kinderen en mijn man. Een collega kwam mij halen en we gingen samen eten in een taverne. Iemand om mee te praten (ik kon niet goed praten), iemand die geduld heeft en ze betaalde!? Ik vond ze fantastich en ze was vroeger niet echt een vriendin dus ze is een vriendin geworden! (Zie Instant Messenger: ik kon niet goed vlot schrijven – ik maakte veel zinsconstructie fouten en we begrepen elkaar niet zo goed, als ik een e-mail schreef dan duurde het veel langer, ik herlas mijn zinnen en corrigeerde … mijn e-mail was tamelijk goed geschreven, het leek dat ik vlot schreef, met Instant Messenger kun je niet corrigeren dus ik schreef niet vlot).

Vrijdag bracht mijn man de kinderen naar de sporthal, en mijn schoonmoeder kwam ze om 4u terug halen. Ze bracht de kids naar mijn huis, ik maakte lasagne (haar lievelingsgerecht) en ze mocht mee eten. ’s Avonds hadden mijn kinderen sporttraining en dus bracht mijn schoonmoeder naar de sporthal en ik reed mee. Ik deed sport terwijl de kids sporten, daarna ging mijn man ons halen.

Ik? Ik had geen logopedie vrijdag. Mijn kuisvrouw was nog op vakantie. Mijn zus kwam mij bezoeken en verder deed ik het huishouden en ik kookte en … ik ging fitnessen!

Ik heb mijn man en ook mijn schoonmoeder graag, ze hebben heel veel geholpen! Maar soms is het niet helemaal wat ik wil?! Soms ruzie.

Instant Messenger:
Afa [2:38 PM]: Ik moet naar de logopedist op donderdag 14u30-15u30 en daarna moet ik terug fietsen. Dus 16u30 of later is ok. Goed?
Afa [2:38 PM]: ivm bezoek
Afa [2:39 PM]: (later mag altijd)
L [2:39 PM]: zeer goed, ik moet van het werk komen dus.... ik weet niet hoelang ik daar over zal rijden. Heb jij tijd om ergens met mij iets te gaan eten ? kleinigheidje ? of iets drinken.
Afa [2:40 PM]: kweet niet zeker
Afa [2:41 PM]: ik weet nog niet of mijn man thuis is en kinderen
Afa [2:41 PM]: normaal is donderdag work from home van mijn man
L [2:42 PM]: sorry, geen probleem, we zien dan wel. maak je geen zorgen.
Afa [2:43 PM]: ik kan eerst met mij praten van mijn man - eventueel naar je SMS straks
Afa [2:43 PM]: als je dat wilt
Afa [2:44 PM]: of zou je iets eten voor mij thuis - of van de kinderen
L [2:45 PM]: ok, laat maar weten wat je wil en hoe we het best regelen. ik wil ook wel je kinderen meenemen, als jij daar zin in hebt. bekijk het even en we zien donderdag wel.
Afa [2:46 PM]: ok - ik zal wel laten weten (sms) vandaag of morgen
Afa [2:46 PM]: dank je

Commentaren

hallo Afa, Je bent een bezig bijtje zo te lezen! Ik heb veel mensen met cva gekend toen ik opgenomen was in een revalidatiecentrum. Nu heb ik de andere postjes van jou nog niet gelezen en weet niet of jij ook in een revalidatiecentrum bent opgenomen geweest. Ik vind dat je gelijk hebt om voor jezelf op te komen, al bedoelen de mensen het nog zo goed.
Groetjes.

Gepost door: pelgrimpje | 04-07-10

Reageren op dit commentaar

dag Afa Dankjewel voor je reactie op mijn blogje. Ik dacht na over je bedenking ivm moeilijke leesbaarheid. Ik heb beslist om zeker vanaf nu meer te gaan werken met alinea's en een witte lijn tussen de alinea's. Ik ga ook de reeds geposte berichten stelselmatig aanpassen, maar dat kan eventjes duren omdat het er een heel aantal zijn. Dan hoop ik dat het voor jou al beter zal gaan om mijn teksten te lezen. Laat anders nog maar iets weten, ik probeer dan naar nog een andere oplossing te zoeken. Ik denk immers dat als het voor jou moeilijk leesbaar is, het voor anderen misschien ook zo is, maar die durven het misschien niet zeggen. Dus nogmaals dank en tot binnenkort, hopelijk.
Lieve groetjes.

Gepost door: pelgrimpje | 05-07-10

Reageren op dit commentaar

Nee ik ben niet opgenomen in een revalitdatiecentrum, ik ben 10 dagen in een ziekenhuis geweest en dat is het, ik wou naar huis, naar mijn kids! Ik had taalproblemen (afasie), ik moest wel naar de logopedist natuurlijk.

Gepost door: afa | 05-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.