23-06-10

Blogfriend!

Ik krijg regelmatig reacties van een blogger, ze steunt mij en ik vind dat fantastisch! Ze schreef dat ze een interessant artikel in het magazine Leven van de Vlaamse Liga tegen Kanker heeft gelezen. Ik wil dat natuurlijk lezen, ik heb het gevonden op de world wide web (google is heel goed!). 

Artikel:http://www.tegenkanker.be/andy_fonteyne_leeft_met_een_her...

Magazine:http://www.tegenkanker.be/sites/vlk/files/leven/Leven47.pdf

Meer info:http://www.tegenkanker.be/leven

Ik vind het een heel goed artikel, hij heeft afasie en ik ook, 'ik herken mezelf', ik heb dat ook! Ik kan ook vrij vlot praten maar het is nog moeilijk, ik heb ook moeite om te telefoneren en ik schrijf vrij vlot maar ik ben veel trager, ik heb meer tijd nodig om een e-mail te schrijven. Ik ben ongeveer even oud en ik heb ook kinderen. En ik heb ook nood aan contact van lotgenoten.

Ik werk wel maar hij werkt niet. Ik heb gewoon geluk, ik kan niet goed vlot praten en ik kan niet goed vergaderen. Maar mijn job lukt vrij goed! Ik doe veel berekeningen en heb een routine job op de computer en ik maak en onderhoud websites/databases en ik doe support. Dat kan ik goed, beter dan de andere mensen. Af en toe moet ik wel communiceren en dan ben ik veel trager. Bijgevolg ben ik 'gemiddeld', daarom mag ik toch nog werken van mijn baas! Mijn collega's en mijn baas miste mij, ze hadden mij nodig! Ik ben moeilijk vervangbaar! Leuk hee!!!!

13-06-10

Vaderdag

Gisteren gaven mijn kinderen een kaartje, geknutselde cadeautjes, snoepjes,... (Vandaag is het 'Vaderdag' maar mijn kinderen kunnen moeilijk wachten, ze willen onmiddelijk hun cadeautjes geven). Het kaartje was heel leuk! 

Lieve Papa ... als je me vraagt of ik je lief vind dan kan ik maar één ding zeggen... Jaaa! Fijne Vaderdag!

Nu de tekst vind ik moeilijk, mijn man vindt de tekst heel mooi, ik begrijp de tekst niet, is de papa lief of is het kind lief? Ik heb nog steeds afasie, ik heb nog moeite met persoonlijke voornaamwoorden (je me, ik je, ik ...).

Gisteren heb ik een stofzuiger gekocht voor 'Vaderdag', infeite is het een cadeau voor mezelf, mijn 'oude' stofzuiger werkte niet goed. Mijn zoon wil nu ook stofzuigen, zo een nieuwe stofzuiger, wauw! Dus ik ben blij omdat ik minder huishouden moet doen!

08-06-10

Flair

030_flair_logoElke week nam ik een Flair van toen ik een tiener was dus ik ben wel een trouwe fan. Elke woensdag namiddag las ik mijn Flair, dat was mijn ontspanning, een half uurtje lezen. Mijn favoriete bladzijde van Flair was 'Mieke Van Maerle'. 

Na mijn beroerte, kreeg ik afasie, ik kon wel lezen maar ik begreep de teksten niet. Nu gaat het beter, ik kan lezen maar ik moet stilletjes hardop lezen en af en toe moet ik de tekst herlezen omdat ik het niet direkt begrijp.

Ik neem de Flair af en toe, misschien één keer per maand, ik moet nog teveel concentreren om de tekst te begrijpen. Voor mij is het geen ontspanning niet meer.

Sommige teksten ivm ´relaties´ zijn heel moeilijk: de vriend van haar vriendin of de ex van zijn vriend,  ...  ik kan sommige teksten gewoon niet volgen, ... Ik heb dus nog steeds moeite met persoonlijke voornaamwoorden (ik, jij, hij, zij, haar, hem, ...).

In de Flair zijn er wel regelmatig artikels van mensen die iets hebben (of iets niet meer hebben) zoals anorexia, depressief, zwaarlijvig, kanker, ... en nog nooit heb ik een artikel gevonden met 'afasie'?