20-08-09

Overreageren!

Deze ruzies zijn herinneringen, ergens in de grote vakantie, ... Ik gebruik een 'Familie Notitie Kalender', ik heb een 'Familie Blog' en ik heb mijn 'e-mail Archive'. Mijn geheugen werkt goed en 'Mijn Verhaal' is tamelijk chronologisch omdat ik zoveel 'data'-bewijzen heb! Nu 'ruzies', 'boos zijn' en 'emotie' data heb ik niet opgeschreven (een klein beetje wel in e-mails naar mensen die ik graag heb) dus ... ergens ... en veel heb ik ruzie gemaakt!

Mijn man had een maand geleden een hele grote flat-screen TV besteld, en hij kreeg de TV die week. Nu die was iets te groot, de TV geraakte bijna niet in de wandkast. Die wandkast had ik een paar maanden gekozen en gekocht dus ik ontplofte! Waarom bestelde hij zo een grote TV en hij kan toch de kast meten zodat de TV erin kan? Ik overreageerde enorm. Mijn man was ook boos, dus ruzie. Uiteindelijk heeft hij de poot van de TV gedemonteerd en heeft hij de TV in de kast gemonteerd. Hij deed het heel goed, ik was opgelucht ...

Over de wandkast (pas gekocht) en de kachel (ook pas gekocht) hadden we ook veel ruzie. De kachel is te dicht bij de wandkast en mijn man wou de kachel opschuiven maar dat is lelijk. De kachelbuis moest vertikaal zijn, vond ik, zo schuin is heel lelijk. Dus hadden we ruzie, we gebruikten de kachel niet want ik wilde de kachel niet opschuiven. Ruzie! Ik kon niet  negotiëren* ...  Uiteindelijk heb ik pas toegegeven een paar maanden geleden. De kachel is opgeschoven en uiteindelijk is het vrij mooi geworden en de kachel kun je gebruiken (nu is het te warm).

Nu gewoon, ik heb 'het', spijtig maar ...  ik kan er ook niets aan doen?! Of?! Zie hieronder ... (in het groen). Vooral wanneer 'de persoon of het voorwerp of de hond' niet aan bepaalde eisen kan voldoen dan ben ik boos! Die stomme TV, kachel, hond, mijn man(sorry), ... Grrrrr ...

Ik heb het ook eens gehad in het ziekenhuis in de afdeling 'neurologie', dat apparaat maakte ´s nacht lawaai (waarschijnlijk elke nacht) en die ene nacht kon ik niet slapen, ik was echt boos, dat stomme machine, ik vond de verpleegster niet dus heb ik in een hoekje in de gang zitten wenen. Niemand heeft het gemerkt maar ik was heel boos.

Mensen met afasie reageren dikwijls anders dan voor hun ziekte. Zij kunnen hun emoties niet controleren zoals vroeger.

Personen met afasie zijn prikkelbaar. Ze zijn vaak gefrustreerd als iets niet lukt.

Paniekreacties en woedebuien kunnen voorkomen wanneer de persoon niet aan bepaalde eisen kan voldoen.

Dit snel emotioneel worden is mede een gevolg van het hersenletsel zelf.

Meer info http://www.levenmetafasie.be/

*Ik heb nog altijd woordvindingsproblemen ... ik wou het woord 'negotiëren' schrijven maar het woord verdwijnt en ik kan het niet terug halen, het begint met een 'n' voel ik. Als ik probeer het woord te vinden dan lukt het niet, en als ik rustig ben en niet 'denk', dan gaat het soms vanzelf, dan vind ik het woord terug. Als ik het niet echt vind dan gebruik ik google ... ik begin met een woord dat ik al ken en dat in de goede richting gaat ... zo begin ik met 'toegeven' naar 'vergaderen' naar 'onderhandelen' naar 'onderhandelen synoniem' naar 'negotiëren' ... Ik ben er! Dat woord wou ik schrijven!

Commentaren

Hallo meid,
En toch vind ik het knap dat je voor dat ene woord wel woorden vind die hetzelfde betekenen en zo tot het juiste woord komt. Is toch ook niet evident hè.
Als ik die groene tekst lees dan vraagt het inderdaad ook een aanpassing voor je partner en leefgenoten en uiteraard ook voor jezelf. Maar waar een wil is, is een weg zeg ik altijd.
Ik wens je nog een fijn en zonnig weekend toe straffe madam :-)
Groetjes,
Leen en een dikke poot van Poesie en Sloeberken

Gepost door: Leen | 26-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.