18-08-09

Penpal

Ik miste mijn collega's maar ik was zo blij dat ik zoveel e-mails kreeg, infeite ongeloofelijk veel! Ze hebben mij gesteund! Zo ook een collega (zie mail), ze is dan ook een penpal vriendin van mij geworden! Nu werk ik al, ik krijg geen persoonlijke e-mails meer, ik zie mijn collega bijna elke dag.

Ik antwoordde op mijn mails, ik schreef heel veel, mensen schreven 'Het schrijven gaat al fantastisch, he?!' is normaal zeker, ik oefende heel veel! Ik deed dat graag, het kost me wel veel tijd. Toen ik een kind was, heb ik honderden brieven geschreven, ik had wel een tiental penpals overal in de wereld. Dat is waarschijnlijk mijn hobby van vroeger.

En ik deed wel 'copy en paste', ...  Infeite als een peuter begint te babbelen dan bootst de peuter de volwassenen na. Ik deed dat ook, ik gebruikte 'copy en paste'.

Mails:*

Dag Afa,
Bedankt voor je e-mailtje. Het schrijven gaat al fantastisch, he?! Je hebt al zo veel vorderringen gemaakt met je zinstructuur en je woordenschat. Je ziet, beetje bij beetje komt het wel terug in orde.
Leuk om te horen dat de kinderen het zo plezant vinden. Ik heb deze morgen een reisje geboekt voor ons beiden. Ik stuur je wel een kaartje! We spreken nog wel eens af na ons verlof, OK?
Hou je goed. Over-doe niets he, Afa.
Groetjes aan de rest van de familie. Liefs, K.

---- 

Hoi K.,
De dokter (in het ziekenhuis) zei dat ik niet mag rijden (domme auto-wet-vergunning voor 6 maanden hersenberoerte) maar ik mag wel fietsen. Ik fiets niet intensief. Ik fiets op mijn gemak. De dokter zei dat mijn hart inorde is, ik mag sporten. Sinds de laatste 4-5 jaren deed ik elke 4 tot 6 uren sport per week (zwemmen, fitness). Ik reed (met auto) naar de fitnesszaal of naar het zwembad, ik doe dat nu niet – heen en terug fietsen naar de fitnesszaal (20 km) of naar het zwembad (12 km) ? Dat is wel nog meer sporten ….
Deze week gaat mijn dochtertje naar sportkamp. Ze doet toffe sporten, bowling, zwemmen, tennis, minigolf, speeltuin …. enz. Dinsdag heeft ze een tof dagje gehad zoals muurklimmen, …. enz.
De andere twee doen een kamp, internaat. We kregen een brief van mijn kinderen. Maandag ging mijn dochter al zwemmen (zij vindt dat een super zwembad). De monitoren zijn heel tof. Ze vinden het heel lekker eten. Kamertjes met 4 vrienden. Mijn zoon had Franstallige vrienden met zijn kamer. Precies heel leuk!
Bedankt voor de mooie kaart!
Groetjes, Afa

----

Dag Afa,
Sorry dat je zo moe bent. Mag je van je dokter zo intensief fietsen? En het is zo warm. Hoe gaat het met je oefeningen? Afa, zoals je zelf zegt, je kan alleen maar je best doen. Forceer het niet. Probeer alles rustig te doen. En beetje bij beetje lukt het je wel. Je communicatie is al veel vlotter en je woordenschat is al veel uitgebreider.
Welk kamp doen je kinderen nu? Amuseren ze zich een beetje? Het is al fijn weer geweest gedurende de vakantie periode.
Doe hen en je man veel groetjes.
Heel veel liefs, K.

----

Hoi, Ik ben moe vandaar ik niet genoeg e-mails schrijf.
Ik fiets een aantal km naar sportkamp (kids), naar logopedist, … enz.
Ik ben toch rond 40 km fietsen per dag en dan andere dingen dokter, winkel, …. Ik ben gewoon moe.
Mijn man is aan het werk.
Groetjes, Afa

----

Dag Afa,
Tijdje geleden hé? Amaai, zo’n moeilijke woorden, en je weet ze nog allemaal. Hier gaat alles zijn gewone gangetje. ...
Dank voor je kaartje. Ik vond het heel leuk om een kaartje te krijgen, maar je moet me echt niet bedanken. Ik doe dit graag voor jou omdat ik je heel graag heb. Je bent voor mij veel meer dan zomaar een collega.
Een beetje aan het genieten van het mooie weer? En de kinderen?
Geniet nog van de laatste vakantieweken met de kinderen. Ik veronderstel dat je man terug aan het werken is.
Veel groetjes aan iedereen thuis. Liefs, K.

----

De logopedist was op vakantie. Vanaf nu dus terug. (eerst uur – ik ben al moe van mij huistaak: woordenschat - leg uit – zoals schroevendraaier, provincie, inflatie, … pffff)
Afa

----

Dag Afa,
Hoe is je weekje verlopen? Naar de logopedist geweest. Niet te moe van het oefenen? Je hebt echt schatjes van kinderen! Ik heb er van genoten.
Hier gaat alles zijn gewone gangetje.  ...  Misschien gaan we daarna toch nog eens op verlof (nog niets gepland).
Hou je goed. Veel groetjes aan je man en de kinderen.
Liefs, K.

*De mails zijn soms verkort, zoals private informatie heb ik afgeknipt of lichtjes veranderd. 

De commentaren zijn gesloten.