04-08-09

Lot :-)

Ik stuurde een e-mail naar Lot, ze had ongeveer 5 jaren geleden een beroerte gekregen. Ik had steun nodig, iemand die mij begreep, iemand die mij hielp! Lot antwoordde! Ik was heel blij!

Mails:

Lieve Afa,

Dit is even schrikken zeg. Eerlijk gezegd vind ik dat je het reeds goed onder controle hebt.

Het meest frustrerende is dat je beseft dat men soms larie uitkraamt en fouten maakt maar dat mag je je helemaal niet aantrekken. Ik herinner mij dat ik ca 18 maanden geweend heb door het onduidelijk overkomen maar dat komt wel in orde. Begrijpen is inderdaad het moeilijkste en na 7 maanden kwam ik terug bij mijn werk en verstond simpelweg geen engels en frans meer: ik had dit ook niet geoefend en chinees had even duidelijk geweest= noppens.

Afa ik zou je de raad willen geven van gewoonweg alle dagen te oefenen: luidop zodat je jezelf hoort, neem alle tijd en rust op voldoende tussenin. Dit is heel belangrijk niet te vermoeien want dan herval je gewoon. (hier spreek ik van ondervinding). Probeer alle dagen een beetje te lezen - hardop - en ook te schrijven - echt heel belangrijk. Vergeet wat andere denken of zeggen uiteindelijk heb jij alles in handen. Logopedist fijn, maar dat zijn maar max 2 uurtjes per week en dit moet je ook minstens dagelijks oefenen.

Voor mij gold ook 6 maanden rijverbod maar dat is niet belangrijk, controle over je lichaam en hersens krijgen is zeer zeker prioriteit. Een voertuig besturen dat komt wel als de hersens de juiste prikkels doorkrijgen. Ik ben toen na 3 maanden begonnen met proberen te fietsen, dat lukte wel na enkele serieuze valpartijen maar niet opgeven is de boodschap.

Ik weet het Afa, het klinkt allemaal zeer hard maar deze revalidatie mag je niet onderschatten, is moeilijk, vraagt het uiterste van jezelf en wordt door leken onbegrepen . Een massa geduld en een berg allerhande oefeningen helpen je weer bergopwaarts te klauteren. Soms zal je wel een uitschuiver maken maar dit geld voor iedere cva patient dus geen paniek.

Afa als ik je op een of andere manier kan helpen - samen oefenen- wandelen- schrik overwinnen- zeg het dan aub. Ik wil dit met heel veel plezier doen. Je kan e-mailen of telefoneren wanneer je maar wil.

Ik hoop dat je een oplossing hebt voor de kinderen want dat is ook niet simpel. Ik herinner mij dat ik helemaal niet tegen lawaai en gekrakeel kon, trouwens nog niet.

Het spijt mij zo ontzettend dat je dit moet meemaken , maar hou moed dan komt het wel goed. Liefs Lot

----

Hallo Lot,

Ik heb bloeding in de hersenen gehad (hersenberoerte - afasie) en ik kan niet goed spreken – ik praat “telegramstijl” maar ik kan niet zinnen maken … Ik ben ook niet goed met TV, tijdsschrift, krant, verhalen en boeken. Ik kan de woorden schrijven, maar ik kan niet “alles begrijpen”. Brrrr….verschrikkelijk soms ….

Ik (39 jaar) heb hersenberoerte gehad op maandag nacht - dinsdag ochtend (12u voordat ik in het ziekenhuis was) - 1/3 links hersenen zijn af gestorven. Het blijkt uit eindelijk beter, na 10 dagen bij ontslag in het ziekenhuis. Dus ik had geen verlamming maar veel taalproblemen.

Voor mij minstens 4 maanden minimum ziekteverlof (of meer langer) of 6 maanden rijverbod.

Zou jij mij helpen of telefoon? Ivm logopedist, beter worden, talen oefeningen, …

Als je mij zou wilt contacteren, hartelijk bedankt, Afa

De commentaren zijn gesloten.